Ilyen, ha egyszer beindul a T-Mobile US

Vágólapra másolva!
Hatalmas fordulatot láthattunk tavaly az egyik legnagyobb amerikai mobilszolgáltatótól, a T-Mobile US-től, amely jó eséllyel pályázik arra, hogy idén is hasonló teljesítményt rakjon le az asztalra.
Vágólapra másolva!
  • Csaknem 180 fokot fordult a világ 2012 vége óta a Deutsche Telekom amerikai leányával, a T-Mobile US-szel. Ekkortájt ugyanis még az előfizetők jelentős lemorzsolódásával nézett szembe a cég, aminek egyik fő oka az volt, hogy a nagy mobilszolgáltatók közül egyedüliként nem értékesített iPhone-okat.
  • 2013 tavaszán azonban nem csak elérhetővé tette palettáján az iPhone készülékeket, de erre még egy lapáttal rá is tett azzal, hogy ingyenes adatforgalmat adott ügyfeleinek a tengerentúli utazások során.
  • A svájci UBS legfrissebb riportja éppen az elmúlt évben eszközölt lépések hatására kívánta felhívni a figyelmet. Ezek szerint a négy nagy amerikai szolgáltató (Verizon, AT&T, T-Mobile és Sprint) mobilszolgáltatások után járó bevétele terén a T-Mobile óriási fordulatot mutatott be.
Forrás: UBS, Investor.hu
  • 2013 igen kiélezett küzdelmet hozott az amerikai mobilszolgáltatók között, akik nem egyszer „apró trükkökkel” próbálták elcsábítani egymás ügyfeleit. Ebből pedig egyelőre a T-Mobile jött ki győztesen, amely tavaly mintegy 2 millió előfizetővel tudta növelni táborát.
  • A telekompapírok tőzsdei teljesítményét illetően sem lehet okuk a panaszra a T-Mobile US részvényeseinek, ugyanis amíg a Verizon és az AT&T is egy évvel korábbi árfolyama alatt mozog, addig neki közel 50 százalékos emelkedést sikerült összehoznia. Igaz a felfokozott felvásárlási spekulációra is szükség volt.
Forrás: Investor.hu