Dől a lé a svájci óriásbankhoz

Credit Suisse napi grafikon (Zürich)
Vágólapra másolva!
Dollármilliárdokért adott el vállalati kötvényeiből a Credit Suisse, pár nappal azután, hogy az amerikai hatóságok több milliárd dollárra büntették egy adócsalási botrány miatt.
Vágólapra másolva!
  • A Credit Suisse három év után valósított meg ismét kötvénykibocsátást, melynek során 5 milliárd dollár értékben adott el vállalati kötvényeket.
  • A svájci bank 1,75 milliárd dollár értékben adott el hároméves lejáratú papírokat 1,375 százalékos hozam mellett. Ez nagyjából megegyezik azzal a hozammal, ami mellett a rivális Deutsche Bank adott el hároméves kötvényeket ma. Ezen túl 2 milliárd dollárért bocsátottak ki ötéves lejáratú kötvényeket, és 1,25 milliárd dollárért változó kamatozású, hároméves kötvényeket.
  • A Credit Suisse pár nappal azután valósította meg a kötvénykibocsátást, hogy 2,6 milliárd dolláros büntetés fizetésében állapodott meg az amerikai hatóságokkal, mivel a bank számos tengerentúli ügyfelének segített az adófizetés elkerülésében. A kötvénykibocsátásból befolyó összeget így vélhetően ennek a büntetésnek a kifizetésére fordíthatják.
  • A hírek után 0,2 százalékos pluszban mozognak a Credit Suisse részvényei.
Credit Suisse napi grafikon (Zürich) Forrás: AmiBroker, Investor.hu