Vidéken nyitott irodákat a Versenyhivatal

Vágólapra másolva!
Heti 20 órában, ingyen adnak tanácsot.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatallal (GVH) úgynevezett versenyügyi tanácsadó irodákat indított Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsen és Győrben. Az irodahálózat létrehozásának célja a fogyasztók tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és fogyasztói tudatosságának növelése, a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése.

Heti 20 órában

Az irodahálózatot közbeszerzés keretében építette ki a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete, és december 31-éig működteti az irodahálózatot. Heti 20 órában várják a fogyasztókat ingyenes és közérthető szakértői tanácsadással. Ez mindenre vonatkozik, ami a gazdasági versennyel és a versenyjoggal, illetve a versenyjogi értelemben vett fogyasztóvédelemmel – a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal, a jogsértő összehasonlító reklámmal, az üzleti döntések tisztességtelen befolyásolásával – kapcsolatos.

Tanácsokat adnak

A fogyasztók postai úton, személyesen, telefonon és emailben kérhetnek segítséget. Az irodák a nem GVH illetékességű fogyasztói ügyekben is tanácsot adnak, indokolt esetben az illetékes szervekhez irányítják az érdeklődőket.

Az irodák elérhetőségei az interneten is megtalálhatóak.