Csúcsra törhet a Daimler

Vágólapra másolva!
Agresszív növekedést kezdett megvalósítani a Daimler az utóbbi hónapokban, aminek kezd beérni a gyümölcse. A Mercedesek értékesítése mindenkori rekordokat döntöget az új modelleknek nagyban köszönhetően, miután a főbb régiókban egyre jobban pörögnek a cég eladásai. Ráadásul csökkent a Daimler részvényeinek túlárazottsága az elmúlt hetkeben, és a technikai kép is optimizmusra ad okot. 
Vágólapra másolva!

A Mercedes luxusautóiról ismert német autógyártó 30 új luxusmodellt dob piacra az évtized végére, melyektől az értékesítések további emelkedését, végső soron az eredmények javulását várják. De jelenleg is növekvő értékesítésről szólnak a hírek, és a kínai piacban is hatalmas növekedési lehetőségek rejlenek. Ugyanakkor Kínával kapcsolatban az alábbi kockázati tényezők lehetnek: adminisztratív lépések, hatósági vizsgálatok és végső soron a lassabb ütemű kínai növekedés.

Összességében mind a fundamentális, mint a technikai kép kezd egyirányba mutatni (pláne az elmúlt hetek mélyrepülése után), ezért mi a vételi oldalon helyezkedünk el a következő időszakot tekintve, hisz kedvező hozam/kockázat arány mellett tudunk piacra lépni.

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.