Vágólapra másolva!
Egy százalék közeli ugrással vágott bele a napba a BUX index, elsősorban a Richter remeklésének köszönhetően. A forint viszont több éves mélypontok közelébe gyengült a dollárral és svájci frankkal szemben a tegnapi Fed-jegyzőkönyv után.
Vágólapra másolva!
  • Jól indult a nap a hazai tőzsdén, ahol a BUX 1 százalék közeli pluszt szedett össze nyitás után. A BUX ezzel a legjobban teljesítő részvényindexnek számít eddig a régióban.
  • Ez elsősorban a Richter remeklésének köszönhető, a gyógyszerpapír 1,5 százalékos emelkedéssel kezdett, és már 3950 forintnál mozog az árfolyama.
  • A többi blue-chip közül az OTP is erősödik a jó hangulatban, és 1 százalékos drágulásával 4130 forint körül található. A Mol és a Magyar Telekom 0,8 százalékot erősödött.
  • A forint gyengülni kezdett reggel, és az euróval szembeni jegyzés 314,8-nál is megfordult, míg a dollár/forint árfolyam 237,2-nél jár. A dollárral szemben ezzel másfél éves mélypont közelébe esett vissza a forint, de a 260-as környékén mozgó svájci frank árfolyam is vészjóslóan közelíti a 2,5 éves mélypontokat. A dollárt elsősorban a tegnapi Fed-jegyzőkönyv erősíti, amiből a vártnál korábbi kamatemelések lehetőségét lehetett kiolvasni.
  • Az európai tőzsdéken 0,1-0,2 százalékos emelkedéssel kezdődött a nap. Ma fontos makroadatok érkeznek az eurózóna szolgáltató szektorából és feldolgozóiparából, így a piac kissé óvatosabb lehet addig a vételekkel.
  • A Raiffeisen 6,4 százalékos ugrással reagált a vártnál kedvezőbb eredményeire.
Forrás: Investor.hu

USDHUF napi grafikon Forrás: Tradingview.com, Investor.hu