Vágólapra másolva!
A BUX index a pozitív tartmányban indította a napot, míg Nyugat-Európában többségében kisebb mínuszokat lehet látni. A német DAX index halvány pluszban áll.
Vágólapra másolva!
  • A magyar részvények a pozitív tartományban indították a napot. A blue-chipek közül az OTP, a Mol és a Richter is emelkedéssel kezdett. 0,3-0,6 százalékos pluszokat lehet látni. Egyedül a Magyar Telekom vette lefelé az irányt (-0,3%, 344 forint).

  • A forint tegnap a 305,5-ös szintekről egészen 307 közelébe gyengült az euróval szemben, míg ma reggel 306,3 közelében ingadozik az EURHUF árfolyam. Az USDHUF keresztárfolyam 242,3-nál mozog.

  • Az OMV árfolyama 1,5 százalékos pluszban van arra a hírekre, hogy a felügyelőbizottság elfogadta Gerhard Roiss vezérigazgató lemondását. Roiss előreláthatólag 2015. június 30-ig tölti be a posztot. Emellett az osztrák olajcég bejelentette, hogy gáz- és áram üzletágát beintegrálja a finomítói és kereskedelmi szegmensébe, és az új Downstream (finomítás+gáz) divízió vezetője január 1-től Manfred Leitner lesz, aki már jelenleg is tagja a cég felsővezetésének. Korábban már megjelentek pletykák Roiss távozásáról, így teljesen új hírként nem érhette a befektetőket. Sajtóértesülések szerint helyét David Davies pénzügyi vezető veheti át, de ezt egyelőre nem erősítették meg.
  • Nyugat-Európában halvány mínuszokat látni nyitást követően, de a DAX például már enyhe pluszban van.