Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Felrobbantották a Kickstartert a bombacicák

Kickstarter, Exploding Kittens, közösségi finanszírozás, crowdfunding
Támogatást igen, támogatót még soha ilyen sokat nem kapott egyetlen kampány sem
Vágólapra másolva!
Több pénzt igen, több támogatót még nem kapott kampány a közösségi kalapozón.
Vágólapra másolva!

Ismerik az Oatmeal nevű oldalt? Aki igen, tudja, hogy Matthew Inman világképében a macska központi alak. A Bobcats című sorozata remekül leírja, hogyan veszik át a hatalmat még egy nagyvállalatnál is, de a képregénykultúra rajongói rengeteg téma közül csemegézhetnek. Inman terjedelmesen, de mindig nagyon szórakoztatóan és láthatólag okító szándékkal fejti ki a gondolatait, legyen szó a Columbus napról, valamilyen hétköznapi frusztrációról, vagy a macskák mellett másik nagy szenvedélyéről, a futásról. Az eredetileg online képregénytár mára gyümölcsöző üzlet, az oldalon poszterek, bögrék, pólók rendelhetők Matthew Inman azonnal felismerhető figuráival.

Támogatást igen, támogatót még soha ilyen sokat nem kapott egyetlen kampány sem Forrás: Kickstarter

Robbanó cicák

Inman most két Xbox fejlesztővel összefogva Exploding kittens, Robbanó cicák címmel tervezett kártyajátékot, és ehhez kampányt indított a Kickstarteren. Szerényen 10 ezer dollárt vett célba, írja a Mashable, de a net népe hallani sem akart ekkora csacsiságról. A célösszeg 8 perc alatt, 100 ezer dollár egy óra alatt jött össze, 24 óra elteltével a milliót ugrották meg. Vagyis a kitűzött summa százszorosát.

Ti vagytok a legjobbak

A projekt jelenleg 4,7 millió dollár körül jár, és még 20 nap van hátra. Ismerünk olyan kampányt, amelyik még ennél is jobban teljesített, de egyetlen ügynek több önkéntesével – jelen pillanatban körülbelül 120 ezer finanszírozóval – még nem találkozott az oldal. A fejlesztők lelkesen hálálkodnak, és update-ekkel igyekeznek viszonozni a bőségesen áradó bizalmat: „Belőletek, ezekből a csodálatos emberekből a Kickstarter történetének legnagyobb közössége formálódott, és még mindig emelkednek a számok. Holnap ejtünk néhány szót a fejlesztésekről, de a mai nap szóljon rólatok. Ti értétek el, tiétek a cím, tiétek ez a nap. Köszönjük, támogatók, ti vagytok a legeslegeslegek.”

Not safe for work

A leírás szerint a játék azoknak való, akiknek bejönnek a macskák, a robbantás, a lézersugár és kicsit a kecskék. A kártyajáték alapja az orosz rulett: aki robbanó macskás lapot húz, az elbúcsúzik tőle – hacsak nem virít egy hatástalanító, esetleg akciólapot, amelyen a felcsatolható gepárdbugyi, vagy az ezer évig növesztett hátszőrzet megvédi a dinamittól. Egyáltalán nem csak a szerencsén múlik tehát, hogy füstfelhő jelzi a játék végét, felépíthetünk bulistratégiát, hogy mindenki rengeteget nevessen, de lehetünk kegyetlenek is a többiekkel. Nagyon egyszerű a játék, de érdemes minél tovább gerjeszteni a feszültséget, erről ebből a videóból minden kiderül.

Az alapkiszereléshez 20 dollárt kell felajánlani a Kickstarteren, 35 dollárért pedig az ígéretes NSFW-változatot is megkaphatjuk. A rövidítés értelme not safe for work, ezzel a kiadással tehát nem ajánlatos a munkahelyünkön játszani. Ugyanakkor mit ér az orosz rulett kockázat nélkül?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről