Begyújtotta a rakétát az Alcatel

Vágólapra másolva!
Akár már 20 százalékot is kereshettek azon ügyfeleink az Alcatel részvényével, akik megfogadták novemberi ötletünket, ráadásul a nyereség felét az újabb stop emelés révén nem kívánjuk tovább kockáztatni. Aki úgy érzi, hogy lemaradt volna a nagy emelkedésről, annak van egy jó hírünk. Jelenleg igen kedvező hozam/kockázat aránnyal vehetünk fel vételi pozíciót, amit a kedvező technikai kép is támogat. Persze a kockázatok között mindenképp ki kell emelnünk, hogy a cég jó pár évnyi szenvedés után csak idén léphet a profitabilitás útjára.
Vágólapra másolva!

Rendkívül jó formának örvend az Alcatel-Lucent részvénye, amely egyrészt teljesítette a fordított fej-váll alakzatból számítható 3,4 eurós célszintünket, másrészt három és fél éves csúcsra emelkedett. Ennek köszönhetően a jelenlegi szinteken legrosszabb esetben is mintegy 20 százalékos – nem realizált – hozamra tehettek szert azon ügyfeleink, akik követték a még december elején megfogalmazott stratégiánkat.

Igen fontos lenne a részvény számára, hogy megragadjon a 3,4 eurós kulcsszint felett, hiszen ez egy újabb pozitív jelzéssel érne fel. A befektetők oka meg is lehet a bizakodásra, miután az árfolyam a kitörést követően éppen a mai kereskedés során teszteli vissza a meghatározó szintet.

Mindenestre érdemes szem előtt tartani, hogy a legutóbbi hasonló próbálkozás kudarcba fulladt. Ráadásul a 2013 végi, illetve 2014 eleji próbákat követően az árfolyam lefordult a 3,4 eurós ellenállásról. E tekintetben figyelmeztető jelzés lehet az RSI túlvettsége, amely az elmúlt hónapokban rendre kisebb nagyobb korrekciókkal járt együtt.

Az Alcatel-Lucent (Párizs) napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A soron következő komolyabb ellenállást a 4 eurós szint képezheti az Alcatel számára, amennyiben sikerül 3,4 euró felett stabilizálódnia. Ezek alapján pedig további 16 százalékos emelkedés várna a részvényre a jelenlegi szintekhez képest. Innen viszont már igen nehéz feladat várna a papírra, a szint 2008-as letörése óta csupán kétszer tudott megragadni felette.

Az Alcatel-Lucent (Párizs) heti árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Összességében továbbra is pozitívan vélekedünk az Alcatelről, amiben nagy szerepet játszik a cég a menedzsment révén bemutatot fordulat. Ráadásul a részvény továbbra is kedvező értékeltség mellett forog a szektorszinten, illetve a közelebbi versenytársakhoz képest is. Erről egyébként bővebben legutóbbi elemzésünkben olvashat.