Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Gyűjti az erőt az OTP

Vágólapra másolva!
Valóságos ralit mutatott be az OTP részvénye az elmúlt két napban a BÉT-en, köszönhetően a kormány bankadó-mérséklési tervének. Ma kisebb korrekció figyelhető meg az árfolyamban, de az elemzők még csak most kezdenek optimistábbak lenni.
Vágólapra másolva!
  • Egyelőre kifújja magát ma az OTP részvénye az elmúlt két kereskedési napján bemutatott raliját követően. Nem is csoda, hogy jön egy kisebb korrekció azok után, hogy a hétfői mélypontokról már csaknem 15 százalékot ugrott az árfolyam (3800 forint alól 4300 forint közelébe).
  • Azonban a reggel látott két százalék körüli mínuszokból már kezd is talpra állni az árfolyam, jelenleg már kevesebb mint fél százalékos a mínusz.
Az OTP árfolyama Forrás: Investor.hu, AmiBroker

  • Az elemzők ráadásul még csak most futtatják át a jövőbeli kisebb bank adó hatásait, legutóbb például a Concorde emelte 4667 forintra célárát, ráadásul a vétellel megegyező felülsúlyozásra emelve ajánlását. Ez még a jelenlegi szintekről is közel 10 százalékos felértékelődési potenciált sejtet.
  • Nem csak az OTP táltosodott meg, osztrák versenytársai is brillíroztak a napokban. Az Erste hét százalékot ugrott két nap alatt (ma itt is van egy kis korrekció), ráadásul fontos szinteket ostromol 21-22 euró környékén.
  • A Raiffeisen árfolyama pedig még nagyobb felértékelődést mutat. Az elmúlt időszakban sokat szenvedett bankpapír is vágtázott a napokban, amiben főleg a keddi bejelentése, illetve az azt előre beárazni próbáló befektetők vételi kedve hajtott. A pénzintézet ugyanis kivonul Lengyelországból és Szlovéniából, valamint magyar egységét is optimalizálja (itt nincs szó ország-elhagyásról).
  • Érdekes lesz figyelni a következő napokat, hogy milyen elemzői ajánlások jönnek majd ki az OTP-re és az osztrák bankokra. Ha pedig a nemzetközi környezet is támogató lesz, akkor akár egy erőteljes időszak is következhet.
A Raiffeisen árfolyama Forrás: Investor.hu, AmiBroker

Az Erste árfolyama Forrás: Investor.hu, AmiBroker

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről