Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Megijedt a NAV-tól a szír bevándorlók sofőrje

autópályadíj
Budapest, 2014. december 11. Az M1-es és M7-es bevezető szakasza Budapest határában 2014. december 11-én. Megszűnik januártól az M0-s autóút általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyűrű M5-ös és M4-es (4. sz. főút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. főút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezető a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók. Az M0-s körgyűrű egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetővé. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A NAV pénzügyőrei az M1-es autópályán nemrég végzett két ellenőrzés nyomán összesen 23 fő illegális migránst adtak át a rendőrségnek.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán ekáer-ellenőrzést végeztek, amikor a megkülönböztető jelzéssel felszerelt szolgálati autót látva egy magyar kistehergépkocsi kihajtott az autópálya pihenőjébe, írja közleményében az adóhatóság. A pénzügyőr járőrök látták, hogy az autó furcsa módon a parkoló irányába vezető út és a mellékút kereszteződése között áll meg.

Megijedt a NAV-tól

A gépkocsihoz hajtva látták, hogy utastere üres, azonban a gyújtáskapcsolóban még ott van az indítókulcs és a világítást is bekapcsolva hagyták.

A jármű vezetője valószínűleg megijedt a szolgálati autótól és elmenekült.

Az álló autó hátsó ajtaját felnyitották a pénzügyőrök és látták, hogy a raktérben összezsúfolva 19 fő, láthatóan nem magyar állampolgár tartózkodik. A járőrök megállapították, hogy a raktérben szállított emberek szír állampolgárok és tisztázatlan körülmények között kerültek Magyarországra.

A sofőr az autópálya szélén hagyta a szír bevándorlókat Forrás: MTI/Kovács Attila

200 euróért vitte őket

Egy másik alkalommal egy olyan személygépkocsit ellenőriztek az M1-es autópályán a pénzügyőrök, amelyben 4 fő, útiokmánnyal nem rendelkező szír állampolgár utazott. A gépjármű vezetője elmondta, hogy utasait Budapesten vette fel és Ausztriába, Bécsbe akarta vinni őket,

fejenként 200 eurónyi viteldíjért.

Átadták őket a rendőrségnek

A pénzügyőrök mindkét esetben biztosították a helyszínt és az illegális migránsokat átadták a rendőrségnek, akik az eljárást a továbbiakban folytatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről