Nincs megálló a dollár piacán

Vágólapra másolva!
Tovább folytatta menetelését az amerikai dollár a fő devizákkal szemben, többek között a múlt pénteki vártnál magasabb maginflációs adatok hatására, de a FED elnökének szavai is támogatják az árfolyamot.
Vágólapra másolva!

Hiába járt még péntek délelőtt 1,12-nél az EURUSD jegyzése, ma reggel már 1,0890-nél jár a kereskedés. Fontos tudni, hogy a devizapiacokon már tegnap is zajlott a kereskedés, bár a szokásosnál jóval kisebb forgalom mellett. Így péntek óta közel 3 százalékot erősödött már a dollár az euró ellenében, és továbbra is jó úton halad a közel két hete közzétett Investor elemzésben is taglalt célárak felé, azaz további dollárerősödés jöhet a következő hetekben, persze ebbe akár kisebb pihenők is beleférnek.

EURUSD napos árfolyamgrafikon és technikai elemzés Forrás: Investing.com, Investor.hu

Mit mondott Yellen?

Az amerikai jegybank elnöke péntek este azon álláspontra helyezkedett, hogy a kamatemelések beindulásához mindenképp szükség van az amerikai gazdaság további javulására. Hozzátette, hogy a gyengébb első negyedéves teljesítmény után ő mindenképp javulásra számít. Yellen kiemelte, hogy a kamatemelések fokozatosan és akár több évre elnyúlóan fognak jelentkezni, így nem érdemes drámai lépésekre számítani.