Év végére mindenhol ingyenes lesz a kártyás fizetés a postán

pos
Ilyen POS-eket vesz a Posta
Vágólapra másolva!
Már a hónap elejétől ingyenes be lehet fizetni kártyával a sárga csekkeket. Eddig ezek a tranzakciók is költséges készpénzfelvételnek számítottak.
Vágólapra másolva!

A posta tájékoztatása szerint a teljes csekkforgalom kétharmadát bonyolító postákon lecserélték régi termináljaikat. A mai napig 1697 postán 3542 új POS terminált szereltek fel. Azoknak a postáknak az ajtaján, ahol ingyen fizethetünk kártyával egy zöld bankkártyás csekkbefizetést hirdető jelzés van.

Ilyen POS-eket vesz a Posta Forrás: STUDIO BAKOS KFT/Bakos Zoltan

Németh Lászlóné, államtitkár beszédében elmondta, hogy ez a fejlesztés nem csak 1 milliárd forintjába került a postának. A szolgáltatás bevezetésével a Magyar Posta részben elveszíti a készpénzfelvételekért kapott jutalékot és magára vállalja a kártyahasználat költségét is.

Nyár végére mindenhol

Nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz a bankkártyás csekkbefizetés szolgáltatás. A POS terminálok cseréjében és a bankkártyás csekkbefizetésben tehát összesen csaknem 2700 posta és több mint 350 mobilposta érintett, ez több mint 5700 terminál telepítését jelenti.

Nem mindent lehet ingyen kártyával venni

Most csak a csekkbefizetést lehet ingyen intézni, de év végéig az összes többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is be akarják vezetni az ingyenes kártyás fizetést. Ma még tehát ne kártyával fizessék ki a bélyeget, vagy a levélfeladás költségét.

A csomagokat is kifizetheti kártyával

A Magyar Posta év végéig mobil POS terminálokkal látja el a csomagkézbesítőket, így az utánvétes küldemények a jövőben már bankkártyával is kifizethetőek lesznek a kézbesítőknél, amely szintén kártyás vásárlási tranzakciónak minősül.

Egymilliárdba kerültek az eszközök

A POS terminálok beszerzése (beszállító Ingenico), telepítése, a megfelelő informatikai háttér kialakítása és az integrált postai rendszerek fejlesztése összesen nettó 1 milliárd forint összegű beruházást jelentett, amelyet a posta önerőből finanszírozott.