Új munkahelyek, matricavisszaváltás, jön-e a Tata?

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

A hét végéig, március 15-éig van lehetőség visszaváltani minden olyan január 1-je és 31-e között vásárolt megyei matricát, amely csak a február 1-je óta újból díjmentes szakaszokra érvényes, illetve a területi hatály újraértelmezésével feleslegessé vált, írja a Napi.

Az új pályázati ciklusban kiemelt cél a foglalkoztatottság növelése, hangzott el tegnap a Portfolio EU-s pályázatokról szóló konferenciáján. Az előző ciklusban rendelkezésünkre álló keret 8700 milliárd forint, ebből februárra több mint 7000 milliárdot hívtunk le. Idén minden előző ciklushoz kapcsolódó projektet le kell számlázni. A kormány ügyfélköztpontú, gyors, hatékony rendszert szeretne kiépíteni.

A konferencián olykor kicsit feszült légkörben fejtegették a témákat a meghívottak, írja ugyancsak a Portfolio.

Vagy Szombathelyen, vagy Debrecenben épül fel egy újabb óriási autógyár, ha egyáltalán Magyarországra jön a Tata Motors, írja a Napi. A cég többek közt a Jaguar Land Rover Ltd. tulajdonosa, és Szombathelyen már be is indult az ingatlanspekuláció, holott ez rontja a tárgyalások sikerének esélyeit. Ha felépül a gyár, az több tízezer munkahelyet teremthet a magyaroknak. Az illetékesek azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták a hírt.