Új ügyfeleknek adhat el gázt a MET

földgáz gáz gáztűzhely láng gázláng
Vágólapra másolva!
A versenyhivatal rábólintott az üzletre.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt. (MET) átvegye a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. földgáz kiskereskedelmi portfóliójába tartozó ügyfeleket (Földgáz Kiskereskedelmi Portfólió), áll a GVH közleményében.

Nem lesznek káros hatások

A GVH az összefonódás értékelésekor megállapította, hogy mind a MET Holding AG által irányított vállalkozáscsoport, mind a Földgáz Kiskereskedelmi Portfólió foglalkozik földgáz kiskereskedelmi értékesítésével kis és közepes, valamint nagy ipari vevőknek. Ugyanakkor a felek együttes részesedése alapján kizárható volt, hogy az összefonódás káros hatásokkal járna. Mindezek figyelembevételével a GVH engedélyezte a tranzakciót.

Befejezi tevékenységét

A GDF Suez júliustól befejezi szabadpiaci gázkereskedelmi tevékenységét a magyar gázpiacon és eladja részesedését a MET-nek, írta a Reuters a két cég közleményére hivatkozva még február közepén.

A MET Csoport svájci központú, nemzetközi profillal rendelkező kereskedőház, amely aktív nagykereskedelmi szereplője az európai gázpiacnak, a kiskereskedelem területén pedig nyolc európai országban van jelen, köztük Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban. A MET 14 nemzetközi gázpiacon és 13 európai kereskedési ponton tevékenykedik.