Kiárusít a Tesco

2015.10.07. 11:08

Online aukciós módszerrel értékesíti optikai szalonjainak feleslegessé vált berendezéseit az áruházlánc.

A listán, amelyen mintegy 96 tétel szerepel, az optikus szakemberek, szemészek számára jól ismert és nélkülözhetetlen eszközök szerepelnek, olvasható a közleményben. Az őszi árverésen különböző szemészeti vizsgálóeszközökre, például dioptria- és pupillamérőkre, szemtükörvizsgálókra, refracto-keratométerekre lehet licitálni és megszerezni nem egyszer jóval a piaci ár alatt.

A friss aukció tételeinek együttes kikiáltási ára több mint 20 ezer euró, a legolcsóbb eszközök már 10 euróért is elvihetők, míg a legdrágábbak akár több ezer eurót is érhetnek.

A Tesco már évek óta az online aukciót választja, ha a tervezett csere miatt vagy egyéb okból meg kell válnia a berendezések egy részétől. Ez az értékesítési forma ugyanis a cég szerint garantálja a tiszta versenyt, az átláthatóságot, nem beszélhetnek össze a licit résztvevői, hiszen egymást nem, csak az aktuális tétet látják.

Bíznak az online aukciókbanFotó: Bielik István - Origo

Nincs szándékos árfelhajtás, ami kedvező a vevők szempontjából, a versengés pedig az eladónak biztosítja az elérhető legjobb árakat, ismertette a megoldást Kocsis Csaba, az árverést szervező Intergavel Aukciószervező Kft. vezetője.