Az üzleti utak 10 agyfacsaró mumusa

2016, a lezárás éve – Horoszkópod elárulja, mire számíts az új esztendőben! út bőrönd nyár
Vágólapra másolva!
A világ egyik legforgalmasabb szálláshely-közvetítő weboldala nyolc országból több mint 4500 utazó üzletembert kérdezett meg ezekről a helyzetekről. A megkérdezettek meghökkentően nagy arányban – mintegy 93 százalékuk – mondták azt, hogy az út egy pontján beütött a túlstresszelt állapot. Alább a 11 legfélelmetesebb forgatókönyv.
Vágólapra másolva!

Hát ez elveszett, sajnos céges volt

A válaszadók 12 százaléka retteg attól, hogy elhagyja a vállalati telefont vagy laptopot. Valójában az a furcsa, hogy csak ilyen kevesen. Hiszen ha ez megtörténik, az nem csak felelőtlen és kínos, hanem anyagi teher is lesz. Szóval tekintsük inkább dupla stressznek.

Dupla lebukás

Kultúrsokk

Az ember szeretne jó benyomást kelteni, de nem mindegy, milyen környezetben. Mi van, ha a célországban egy gesztus épp az ellenkezőjét jelenti, mint amit ő szeretne kifejezni? Hála az internetnek viszonylag csekély erőfeszítéssel elébe lehet menni a kínos helyzeteknek, az utazók alig hetede, 13 százaléka gondolja valós stresszforrásnak a kulturális különbségeket.

Ismeretlen közönség

Elvékonyodott hang, remegő térd, izzadó tenyér: 16 százaléknak liftezik a gyomra, ha olyanok előtt kell megszólalnia, akiket nem ismer. Szerencsére ha hazai terepen is izgulós, legalább bízhat abban, hogy máskor is túlélte már.

Na ez most mit jelent? Forrás: giphy.com

Lemondják

A lámpalázat feloldja, de a felmérésben részt vevők 16 százalékának új stressztípussal helyettesíti, ha a míting az utolsó pillanatban elmarad. Úgy fest, ebből a helyzetből nem tud jól kijönni az üzleti utazó.

Múkodj!

Valamivel nagyobb veszélynek látja 17 százalékuk, hogy konfigurálni kell, majd ez nem sikerül. Hogy nem jön be a wifi, hogy megreccsen a technológia. Pedig voltaképp csak abba kell belegondolni, hogy ez tényleg a világon mindenhol esélyes.

Hova tűnt?

Legyen az útlevél vagy valamilyen céges dokumentum, az üzleti utazók 18 százaléka retteg, hogy a kellő pillanatban nem találja. Annyi mindent kell észben és kézben tartani, a kiszámíthatatlan és spontán akadályokról nem is beszélve. Nagy segítség lehet a sokszorozás az út előtt.

Pedig milyen jól mutattam a fotón... Forrás: giphy.com

Jézusom, hol vagyok

Szintén 18 százalékukat izzasztja meg a helyismeret hiánya. Úgy tűnik, nem tompítja a stresszt az okosforradalom megannyi vívmánya, a GPS-től a telefonon található térképekig. A gondolat, hogy elvileg megtörténhet, bármilyen városrészben bármikor el lehet veszni, elég félelmetes világszerte. Sőt ugyanennyi üzleti utas aggódik csupán amiatt, hogy olyan városba kell mennie, ahol még nem járt.

Barna volt és közepes

Ha az üzletember meg is érkezik időben, a csomagja nem mindig. A bőrönd mindazzal, ami önálló tétel ezen a listán: a kütyük, a dokumentumok, a fontos kiegészítők. A válaszadók 22 százaléka fél attól, hogy elkeveredik az otthon gondosan válogatott holmija.

Mással is megesik, hogy nem egészen gondtalanra sikerül Forrás: Thinkstock

Jó, akkor lassan mondom

Na de ha valaki tényleg péntek tizenharmadikára időzítette az utat, és minden olyan pechesen alakul, ahogy csak lehet, legalább a szívét kiöntheti, nagy megkönnyebbülés lesz. Ó, várjunk. Nem. Minden negyedik ember, a felmérés résztvevőinek 26 százaléka izgatja magát a nyelvi akadályok miatt. Még szerencse, hogy a Google Translate megbirkózik a szignifikáns stressztényező kifejezéssel.

Felszállt a repülő, elindult a vonat

– nélkülünk. A lehető legproblémásabb lehetőség. Minden stresszfaktorok anyja. Nem véletlenül érzi úgy 100 utazóból 32, hogy ha már úton van, a legrosszabbat megúszta!

A felmérést megtekintheti itt.

(Via)