A Főgáz 1,2 millió levelet küld ki

földgáz gáz gáztűzhely láng gázláng
Vágólapra másolva!
A nemzeti közműcég leányvállalata, a Főgáz október 1-jétől átveszi a Tigáz 1,2 millió ügyfelét. Az ügyfeleket automatikusan átszerződtetik, az embereknek nem lesz tennivalójuk. A gázmérőket nem fogják lecserélni. A tigázosok kapnak egy végszámlát a cégtől, akiknél a Tigáz kikapcsolta a gázt, a Főgáz csak akkor kapcsolja vissza, ha a Tigáznál rendezik a hátralékukat. A váltásról a Főgáz levélben tájékoztatja a tigázosokat, az első főgázos számla novemberben érkezik majd. A Főgáz azt ígéri, nem lesz drágább a gáz. A Tigáz ügyfeleinek átvétele után a Főgáz lesz az egyetlen lakossági gázszolgáltató Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A Főgáz 2016. október 1-jétől megkezdi a Tigáz egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználóinak ellátását, tájékoztat közleményében a Főgáz.

Automatikusan átszerződtetik az embereket

A Tigáz és a Főgáz már 2016 tavaszán megkezdte az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók átszerződtetését. A fogyasztók és a Főgáz között a törvényi előírás alapján határozatlan időre földgáz egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így

a fogyasztóknak nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a Főgáz ellátásába kerülnek.

Külön szolgáltatási szerződést nem szükséges kötni, és a csoportos beszedési megbízások is át fognak kerülni a Tigáztól a Főgázhoz.

Mérőcsere nem lesz

A területileg illetékes elosztó társaság változatlan marad, így a szolgáltatóváltás kapcsán nincs szükség mérőcserére vagy más műszaki beavatkozásra, a mérőleolvasási menetrend és gyakoriság sem változik. Műszaki problémákat továbbra is a megszokott elérhetőségeken lehet bejelenteni és

a földgáz ára sem fog változni,

ígéri a Főgáz.

Levelet kapnak a tigázosok

A Főgáz az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztókat szeptemberben levélben tájékoztatja a szolgáltatóváltás folyamatáról. A fogyasztók a Tigáztól végszámlát fognak kapni. Ha egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz,

a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál rendezte a tartozást.

Novemberben jön az első számla

A Főgáz a jogszabályi előírások alapján az átvételben érintett ügyfelek valamennyi olyan adatát megkapja a Tigáztól, amely szükséges a szerződés létrejöttéhez és a megfelelő számlázáshoz.

A Tigáznál online ügyfélszolgálatot használó fogyasztók könnyített módon tudnak majd regisztrálni a Főgáz online ügyfélszolgálati oldalára

és ez lehetőséget biztosít arra is, hogy azonnal az egyszerű, környezetbarát e-gázszámlát válasszák. A fogyasztók a Főgáz-tól novemberben fogják megkapni az első számlát, mérőállás diktálásra október végétől lesz lehetőség.

A Tigáz 1,2 millió ügyfele októbertől már a Főgáztól kapja a gázt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy cég marad

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2015 augusztusában vonta vissza a Tigáz egyetemes gázszolgáltatási engedélyét 2016. október 1-jei határidővel, a cég kérésére. Ezzel vált hivatalossá, hogy a Főgáz veszi át a Tigáz ügyfeleit.

A Tigáz az utolsó gázszolgáltató a Főgázon kívül,

2016 végére Magyarországon mindenki a nemzeti közműcég leányvállalatától kapja majd a gázt.

A Tigáznak 1,2 millió ügyfele van, az átvétel után a Főgáz 3,3 millió fogyasztót fog ellátni.