A Reuters hírügynökség szerint akár 1 milliárd dollárt is fizethetett elektronikus kereskedelemi óriáscég a Ring nevű okos csengőket forgalmazó vállalatért. Ezzel az Amazon nemcsak a biztonságtechnikai szegmensét bővítette, hanem a kézbesítési szolgáltatásokét is.

A Ring szóvivője e-mailben erősítette meg az üzletet a CNBC-nek: „Sokkal hatékonyabbak leszünk egy olyan találékony, ügyfélközpontú vállalat partnereként, mint az Amazon, amivel a biztonságosabb otthonokért törekszünk".

Ring okos csengőForrás:eu.ring.com

Az Amazon várhatóan a Ringet független vállalkozásként tartja fent, hasonlóan több, korábbi felvásárlásához, mint a Zappos vagy a Twitch, a GeekWire technológiai weboldal szerint. A felek nem közölték a felvásárlás összegét, de

a Reuters szerint ez lehetett az Amazon legdrágább felvásárlása.A Ring eddig 443,9 millió dollár bevételre tett szert, a cég értéke pedig legalább 760 millió dollár a Pitchbook adatelemző szerint.

A Ring otthoni biztonságtechnikai termékei és szolgáltatásait örömmel fogadják az ügyfelek, és rendkívül izgatottak vagyunk, hogy ezzel a rendkívül tehetséges csapattal dolgozhatunk közösen" – nyilatkozta az Amazon szóvivője. 

Ring okos csengőForrás:eu.ring.com

Az Amazon több olyan céggel is partneri megállapodást kötött, ami az otthoni biztonságtechnikával foglalkozik. A Kwikset és a Yale például a cég Amazon Key otthoni kézbesítési szolgáltatásában vállalt nagy szerepet, míg nemrég a Blink intelligens kamerarendszert vásárolta fel.

Nem ez az első alkalom, hogy a Ring és az Amazon neve összekapcsolódik: 

az e-kereskedelmi vállalat korábban már befektetett a Ringbe az Alexa Fund projektnél, mikor az Alexa hangtechnikájának nagyságán dolgoztak.

A Ringet 2012-ben alapította Jamie Siminoff, a cég által készített csengők csatlakoznak az internethez, mozgásérzékelővel és nagy felbontású kamerával vannak felszerelve, hogy a ház tulajdonosa akár távolról vagy a mobilja segítségével is figyelemmel kísérhesse a látogatókat.