Új korszak kezdődik a Coca-Cola történetében

coke, coca-cola, kamion
A Coca-Cola másképp képzeli el jövőjét, mint az eddigi 130 évet (illusztráció)
Vágólapra másolva!
A közismert szénsavas ital, a Coca Cola gyártója Japánban tervezi elindítani Chu-Hi nevű italát, ami egy helyi szénsavas italkülönlegesség, citrussal és socsú égetett szesszel – állítja a Financial Times.
Vágólapra másolva!

Jorge Garduño, a Coca-Cola Japan elnöke a cég weboldalán elmondta, hogy korábban még nem tesztelték az alacsony alkoholtartalmú italkategóriát, de ez egy remek példa arra, hogy a cég mennyire elkötelezett és nyitott az újdonságok iránt.

Illusztráció Forrás: Pixabay

A Chu-Hi – ami átlagosan 3 és 8 százalék közötti alkoholtartalommal készül – lesz az első a 126 éves Coca-Cola történetében, amely alkoholt tartalmaz.

Nem valószínű, hogy az italt Japánon kívül is értékesíteni fogják.

A sócsút általában árpából, édesburgonyából és hajdinából állítják elő, és eredetileg Kjúsú szigetén fogyasztották, de mára már az egész országban kedvelt ital, aminek a palackozáskor 25 százalékos az alkoholtartalma, de akad olyan párlat is, amelynek 35 százalék.

Chu-Hi italok Forrás: AFP/Image Source/Liesel Bockl

A Coca-Cola bevételei globálisan csökkennek, mivel egyre több fogyasztó tér át az olyan egészségtudatos termékekre, mint a kókuszvíz, vagy az ízesített forrásvíz.

Japán legnagyobb ital előállítói, a Kirin, a Suntory és az Asahi már értékesítenek az italfajtából, és további ízeket adnak kínálatukhoz.

Az ízesített alkoholok tipikusan édesek, és az olyan márkák, mint a Hooch, a Reef, a Smirnoff Ice és a Bacardi Breezer rendkívül népszerűvé váltak az elmúlt évtizedekben.