Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Az ételszállítás lehet az Uber új aranybányája

Uber, taxi
Vágólapra másolva!
Az Uber vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi szerint az Uber Eats idén 10 milliárd dollárnyi ételt fog házhoz szállítani, amely majdnem kétszerese az egy évvel korábbinak. Ez azt jelenti, hogy az Eats már most a világ egyik legnagyobb ételfutára, a szektor bevételének a 7-10 százalékáért felel.
Vágólapra másolva!

Az Uber saját étel házhoz szállítós szolgáltatása az Eats rövid időn belül hódította meg a piacot, jelenleg pedig már a második legnagyobb ételfutár az Egyesült Államokban a Grabhub mögött.

Az Uber értéke jelenleg 76 milliárd dollár körül mozog, de az idei évre tervezett tőzsdére vonulás 120 milliárdig is repítheti a vállalatot.

A közösségi fuvarmegosztásról ismerté vállt cég folyamatosan veszteséget mutat, ezért is adhat számukra némi pozitív lökést az Uber Eats váratlan sikere. Ennek ellenére a közlekedés jövőjének tartott Uber egyre nagyobb problémákkal néz szembe globálisan.

illusztráció Forrás: Shutterstock

Sok országból tiltják ki a szolgáltatást, ráadásul az önvezető autó projektjük is megtorpant, miután az egyik jármű elgázolt tavaly egy gyalogost.

Ugyan gyorsan növekszik, de akárcsak az Uber összes többi projektje, az Eats sem nyereséges, ráadásul Khosrowshahi azt sem tudta pontosan megmondani, hogy mikorra lesz az.

A szolgáltatás viszont népszerű és ezt jól mutatja az is, hogy míg 2016-ban csak az ételszállítás 5 százalékáért feleltek, addig az idei évben már a negyedéért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről