Fontos ingatlanpiaci változás jön, minden hatodik tranzakció érintett lehet

Kuckózz a cserépkályha mellé egy erdei kirándulás után – Mátra az igazi békesziget Utazás parasztház
Vágólapra másolva!
A Magyar Falu program keretében bejelentett falusi családi otthonteremtési kedvezmény a teljes hazai ingatlanpiaci tranzakciók 15-18 százalékát érintheti, és elsősorban a nagyvárosoktól távolabb eső településeken jelenthet segítséget az otthont keresőknek. A főváros környéki ingatlanpiacon nem fog jelentős változást okozni a Duna House elemzése szerint.
Vágólapra másolva!

A falusi otthonteremtési kedvezmény az ország azon 5000 fő alatti kistelepüléseit érinti, ahol a lakosságszám 2003-hoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag.

Ezeken a településeken a megemelt, eddig csak újépítés esetén járó, vissza nem térítendő támogatási összegeket kapják meg a családok a használt ingatlanok vásárlása esetén is.

Forrás: Duna House

– nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Pest megyét vizsgálva egyértelműen látszik, hogy a külső agglomerációs térségben találhatóak azok a települések, amelyekre vonatkozik a mostani kedvezmény.

Pest megye külső agglomerációját is elérheti a falusi csok Forrás: Life.hu

A fővárostól 50-100 kilométeres távolságot kell megtennünk, hogy kedvezőbb feltételekkel tudjunk ingatlant vásárolni.

Ez jellemzően akár kocsival, akár tömegközlekedéssel 1 óra feletti ingázással járhat naponta, amelynek idő és költségvonzatát is érdemes számításba vennünk a lakóhelyünk kiválasztása előtt.

– mondta az elemzési vezető.