Egynapos szállítását futtatja fel az Amazon

2019.04.26. 15:03

Az amerikai kiskereskedelmi óriás még ebben a negyedévben mintegy 800 millió dollárt költ fejlesztésekre, aminek eredményeként garantálni tudja az aznapi ingyenes kiszállítást a Prime, vagyis a prémium előfizetőinek – írja a CNBC.

Brian Olsavsky pénzügyi igazgató elmondta, hogy a korábban kétnapos szállítást egy napos szállításra csökkentenék.

IllusztrációForrás: AFP/Jim Watson

Ehhez azonban 800 millió dolláros beruházásra van szükség, hogy növeljék a raktárak kapacitását és a szállítási infrastruktúrát. A cég a beruházás miatt a második negyedévre alacsonyabb profitot prognosztizált a befektetőinek.

Az Amazon már eddig is lehetőséget biztosított az egynapos, vagy akár a két órán belüli kiszállításra vásárlói számára, azonban ezt csak a Prime tagok kérhették, csak néhány terméknél volt lehetséges, és akkor is különdíjat számítottak fel. De a változtatással jelentősen nőne az egynapos szállításra jogosultak száma, valamint a termékkínálat is.

IllusztrációForrás: AFP/Chris J Ratcliffe

Olsavsky elmondta, hogy jelenleg több mint 100 millió tételt tudnak ingyenesen két nap alatt kiszállítani.

A változtatást először Észak-Amerikában vezetik be, de a cél az, hogy később világszerte minden országban elérhető legyen a Prime előfizetők körében.

Ezzel komoly lépést teszünk" – mondta Olsavsky, majd hozzátette, hogy a szállításra minden meglévő szállítópartnerüknél lehetőség lesz, de további részleteket nem közölt.

Az Amazon állítása szerint tavaly mintegy 100 millióan fizettek elő a Prime kiemelt szolgáltatásra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK