Valami teljesen újba fog az Apple fő beszállítója

(TWO SESSIONS) CHINA-NPC-DEPUTY-YANG FEIFEI (CN) ce
(180319) -- BEIJING, March 19, 2018 (Xinhua) -- Yang Feifei (L) discusses with his colleague at a factory in the Guanlan Science Park of Foxconn Technology Group in Shenzhen, south China's Guangdong Province, Feb. 27, 2018. Yang Feifei comes from the countryside in Nantong City, east China's Jiangsu Province. He was interested in machinery since childhood and became a technical worker in Foxconn Technology Group in south China's Shenzhen after graduation in 2003. Yang has put most of his time on pondering how to optimize technological process and improve product quality. By doing so, his innovative ability greatly improved and he earned several medals and titles of model workers awarded by the province and the country. Yang expects more training to be given to migrant workers like him so that they could have more competitive edge in the industrial transformation and upgrading. As a deputy to the 13th National People's Congress, Yang came to this year's National People's Congress with his proposal to provide more supportive policy to migrant workers. (Xinhua/Mao Siqian)(mp)
Vágólapra másolva!
A Foxconn Technology, a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai összeszerelője, egyben az Apple termékek fő összeszerelő cége közölte, hogy egy másik tajvani hardvercéggel összefogva az elektromos járműgyártás piacára lép, miután ebben az iparágban a globális piac növekedése várható. 
Vágólapra másolva!

Tajvan leggazdagabb embere, Terry Gou milliárdos által alapított összeszerelő cég a múlt héten jelentette be, hogy „stratégiai szövetséget" kötött a Yageo Grouppal. A szövetségben felhasználják a Yageo több éves tapasztalatát az elektromos alkatrészek kereskedelme terén, valamint az 5G technológiával és a félvezető csomagolással kapcsolatos know-how-ját - áll a közleményben.

A globális elektromosautó-piac 18,4 százalékos összetett éves növekedési ütemben bővül 2020 és 2025 között

- prognosztizálja a Kenneth Research piackutató cég.

A Foxconn az elmúlt évtizedben megpróbálta csökkenteni a szerződéses gyártástól való függőségét, tekintettel a kínai munkavállalók egyre növekvő versenyére és a globális szórakoztatóelektronikai ipar lassuló növekedésére. Az idei, orvosi felszerelések gyártása felé tett elmozdulás is része ennek az új irányvonalnak.

A Foxconn elnöke, Young Liu januárban jelentette be, hogy két éven belül közös vállalkozást indítanak a Fiat Chrysler Automobiles-szal az elektromos autók gyártására. Egy hónappal később a Foxconn közölte, hogy közös vállalkozást hoz létre a Yulon Motorrral, Tajvan egyik legnagyobb autógyártójával is, az elektromos járművek fejlesztése érdekében.

A Foxconn valószínűleg mindkét vállalkozásnál az alkatrészek összeszerelésében szerzett tapasztalatait hasznosítaná.

A Foxconn sencseni gyára - az elektromos termékeket összeszerelő tajvani cég már több autóipari szereplővel is együttműködik az elektromosautó-piacon, a mostani együttműködés bejelentése a Yageoval már a harmadik ilyen Forrás: XINHUA via AFP/Xinhua News Agency/Mao Siqian

"A Foxconn okostelefonok összeszerelése utáni haszonkulcsa nem magas, ezért olyasmit szeretnének csinálni, amely nagyobb hozzáadott értéket képvisel, és az elektromos járművek természetszerűleg közéjük tartoznak" - mondja Liang Kuo-yuan, a tajpeji Polaris Research Institute elemző cég elnöke.

A Foxconn nettó nyeresége mintegy 22,9 milliárd tajvani új dollár (242 milliárd forint) volt a második negyedévben, ami 34 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A cég teljes bevétele elérte az 1130 milliárd tajvani új dollárt (11.944 milliárd forintot) ugyanebben a negyedévben, de Liu arra figyelmeztetett, hogy a szeptember végével zárult negyedév értékesítési számai visszaeshetnek, mivel az Apple késlelteti az új iPhone modellek bevezetését.

A Yageo és a Foxconn együttműködésétől mindkét fél a nemzetközi versenyképesség és a termékminőség növekedését várja. A szövetség emellett minden vállalatnak segíteni kíván a digitális egészségügy és a robotika fejlesztése terén.

Forrás: Forbes.com