Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar falu programban

falu
Nagypáli, 2018. május 9. Napelelmek házak tetején a Zala megyei Nagypáliban 2018. május 9-én. Az E.ON Energy Globe Magyarország díját önkormányzati kategóriában a Nagypáli Önkormányzat Zöld Út Falufejlesztési programjának ítélte oda a zsűri, ugyanis a programnak köszönhetően a falu központjában smaragdfa liget épül, hibrid erőmű (szél- és napenergia), illetve fotovoltaikus napelem telep található. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Önkormányzati tulajdonban lévő utak, hidak építésére, felújítására és járdák építésének, felújításának anyagtámogatására pályázhatnak az ötezer, vagy ez alatti állandó lakossal rendelkező helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások a Magyar falu program keretében – közölte a Miniszterelnökség.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az önkormányzati tulajdonban lévő utak és hidak építésére, felújítására kilencmilliárd, a járdák építésére, felújítására egymilliárd forintot biztosít a kormány. Előbbire maximum harmincmillió forintot, utóbbira

ötmillió forintot lehet igényelni.

Illusztráció Forrás: MTI/Varga György

A támogatás bel- és külterületi utak felújítására, építésére egyaránt felhasználható.

A már meglévő aszfaltburkolatok felújítására, a földutak aszfaltozására vagy murvás úttá alakítására is lehet pályázni, valamint a települések támogatást igényelhetnek az állami utak mentén fekvő, nem önkormányzati tulajdonban lévő járdák felújítására, építésére is.

Tudatták azt is, hogy a két új pályázati lehetőséggel

már öt alprogramra nyújthatják be támogatási igényüket a kistelepülések.

Orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére összesen hétmilliárd forint áll rendelkezésre.

Illusztráció Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A program célkitűzése a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, az életminőség javítása – olvasható a közleményben.

A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül lehet benyújtani.