Megint rekordot döntöttek az amerikai videojáték-vásárlások

sony playstation 4 dualshock 4 gamepad játékvezérlő gamer gaming
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Újabb rekord negyedévet zártak az amerikai videojáték-eladások, miután az első negyedév már korábban rekordot döntött.
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak az idei második negyedévben 11,6 milliárd dollárt költöttek videojátékokra, ami 7 százalékos növekedésnek számított a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezzel pedig megdőlt az első negyedéves, 10,9 milliárd dolláros rekord – derül ki The NPD Group jelentéséből.

A videojátékos tartalmak 10,2 milliárd dollárt jelentettek a teljes eladásokban, ami éves alapon 28 százalékos növekedésnek számított.

A bővülést elsősorban az új fizikai tartalmak, a digitális konzol és PC tartalmak, valamint a mobil- és előfizetői kiadások fűtötték.

Júniusig a Call of Duty: Modern Warfare volt az év legjobban fogyó játéka az USA-ban, melyet az Animal Crossing: New Horizon, valamint a The Last of Us második része követett. Az Animal Crossing sikere egyébként a Nintendo eredményét is lendületesen fölhajtotta.

Tovább hasítottak a videojátékok az USA-ban Forrás: AFP/Philippe Huguen

A hardverek területén az eladások 57 százalékkal, 848 millió dollárra emelkedetek az előző év azonos időszakához képest – a jelen generációs konzolok körében minden termék növekedést produkált. A kiegészítők eladásai szintén 50 százalékkal, 584 millió dollárra nőttek.

Az NPD elemzője, Mat Piscatella mindeközben jelezte,

a második negyedév végén minden harmadik amerikainak volt vagy PS4, vagy Xbox One konzolja (vagy mindkettő), és a konzoltulajdonosok legalább 82 százaléka játszott mobilon is ebben az időszakban.

Piscatella kiemelte, jelenleg az látszik, hogy egyre több játékos egyre többet játszik, miközben egyre többet is költenek. A régi és az új játékosok tehát újabb és újabb szegmenseit fedezik föl az iparágnak, és különböző eszközöket használva lendületesen fűtik a szektor növekedését.