Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Magyar pezsgőt választottak a világ legjobbjai közé

pezsgő
Vágólapra másolva!
19 ország 479 tétele közül lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a burgundiai borvidéken megrendezett Effervescents du Monde világversenyen. Jelentős siker ez, hiszen az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült ez a magyar tétel – amely ez alkalommal a szoros verseny és döntetlen helyezés miatt valójában tizenkettő tételt sorol: csupa neves francia és egyetlenegy olasz pezsgő szerepel rajta, nem utolsósorban pedig a Hungaria.
Vágólapra másolva!

A 18. alkalommal megtartott nívós, színtiszta pezsgő-versenyen (sparkling wines) 80 fős zsűri vette górcső alá a nedűket a franciaországi Château des Ravatys-ban december második felében.

A világ minden tájáról érkezett nemzetközi szakértők négy napon át szigorú minőségi elvárások mentén,

tökéletes kóstolási körülmények között vizsgálták a buborékos tételeket.

A díjnyertes pezsgő Forrás: Hungaria

Összesen 35 arany- és 115 ezüstérmet nyertek a benevezett pezsgők – ezek legjobbjai a Top 10-es listára kerültek - áll az eredményről szóló közleményben.

Az 1955-ben alapított Hungaria pezsgőmárka alatt mindig kiemelkedő minőségű pezsgő készült, amelyet a márkatulajdonos Törley cégcsoportban felhalmozott tudás és szakértelem garantál. A mindenre kiterjedő igényesség, az évtizedes tapasztalatokon alapuló gyártási folyamatok, valamint a korszerű nemzetközi gyártási technológiák adaptálása révén egy olyan márka született, amelynek neve az évek során az exkluzivitással és magas minőséggel forrt össze.

„Ez egy igazán rangos pezsgőverseny, ráadásul a pezsgő hazájában, Franciaországban. 2019 után pedig 2020 legvégén is sikerült ezt az eredményt elérnünk rosénkkal – így dupláztunk –, nagyon örülünk ennek az elismerésnek.

– mondta el Csomay András, a Hungaria márkamenedzsere.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről