Elektromos autók gyártásába kezd a kínai okostelefon-gyártó óriáscég

Xiaomi
View of a logo of Xiaomi at the headquarters of Chinese smartphone maker Xiaomi in Beijing, China, 4 May 2018. Chinese smartphone and connected device maker Xiaomi is bringing its blockbuster initial public offering to Hong Kong, where it could raise about $10 billion in the largest listing globally in almost four years. The IPO plans, filed on Thursday (9 May 2018), will be one of the first in Hong Kong under new rules designed to attract tech listings, a major win for the bourse as competition heats up between Hong Kong, New York and the Chinese mainland. The listing is expected to give Beijing-based, Cayman-domiciled Xiaomi a market value of between $80 billion and $100 billion, just eight years after it came onto the scene in China, people familiar with the plans told Reuters.
Vágólapra másolva!
A Xiaomi kínai okostelefon-gyártó hivatalosan is elindította az elektromos autókkal foglalkozó üzletágát. Ezzel pedig a technológiai óriás jelentős fejlesztések előtt nyitja meg az utat.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is bejegyezte az elektromos autókkal foglalkozó üzletágát a kínai Xiaomi.

Az okostelefon-gyártó óriás új leányvállalatának neve Xiaomi EV Inc. lett, és 10 milliárd jüanos (1,55 milliárd dollár) kezdőtőkével indul

– írja a CNBC.

A pekingi székhelyű vállalat még márciusban jelentette be, hogy tervezi elindítani az elektromos autókkal foglalkozó ágazatát, és összesen 10 milliárd dollár körüli összeget tervez beruházni a területen a következő évtizedben.

A Xiaomi is belép az elektromos autók piacára Forrás: AFP/Imaginechina/Stringer

A Xiaomi EV-nek jelenleg 300 alkalmazottja van a cég hivatalos közlése szerint, a vezetője pedig a csoport alapítója és vezérigazgatója, Lei Jun.

A nagy kérdés persze most az, hogy a Xiaomi mikor mutatja be az első elektromos autóját, de a cég már augusztusban bejelentette, hogy felvásárolja a Deepmotion nevű önvezető technológiákkal foglalkozó társaságot, nagyjából 77,37 millió dollárért. A hivatalos közlés szerint az üzlet célja az, hogy a Xiaomi növelje az elektromos autó-üzletág technológiai versenyképességét.

A kínai cégóriásnak nem lesz könnyű dolga, ugyanis egy igencsak sűrű piacra kell belépnie.

Kínában olyan jelentős vállalatok szálltak ringbe az elektromos autók piacán, mint a Nio vagy a Xpeng, de jelen van a Tesla, valamint a Warren Buffett amerikai befektetési guru által is támogatott BYD.