Ezek a világ legdrágább karácsonyi vacsorái

karácsony ünnep karácsonyfa vacsora
65478421 - christmas family dinner table concept
Vágólapra másolva!
A karácsonyi ünnepi időszak során általában a két legjobban várt esemény az ajándékozás és a közös étkezés, főleg szenteste. A tehetősebbek helyzete talán könnyebb, hiszen ők akár híres mesterszakácsok tanácsait, segítségét is kérhetik, receptjeiket felhasználva a karácsonyi főzés egy kicsit egyszerűbb lehet. Ma már egyre elterjedtebb az a szokás is, hogy a házi készítésű karácsonyi vacsorát elegánsabbra cserélik, és luxusszállodában töltik az ünnepet azok, akik ezt megengedhetik magunknak. Mutatjuk, őket mivel kényeztetik a sztárséfek - nem meglepő módon elsősorban Londonban, ahol a világ legdrágább karácsonyi vacsoráit szolgálják fel.
Vágólapra másolva!

Az ünnepi időszakban számtalan étterem, söröző és szálloda várja a valóban kikapcsolódni vágyó családokat, akik az otthoni szakácskodás helyett inkább biztosra mennének. Számukra ez a pár nap valóban az önfeledt ünneplés, pihenés és feltöltődés időszaka lehet.

Mutatjuk a sztárséfek étvágygerjesztő finomságait - kattintson a képre! A galériát követően pedig további ínycsiklandó részletekkel szolgálunk!

A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük
A legdrágább karácsonyi menük

A Davies és Brooks étterem menüje a Claridge's-ban

A londoni Claridge's hotel a hivalkodó szállodai szobáiról, a legjobb évjáratokkal teli borospincéjéről és a finom ételeiről híres. A szálloda Davies and Brooks éttermében – ahol a Michelin-csillagos Daniel Humm a séf -

egy hatfogásos karácsonyi kóstoló menü 395 fontba (170.510 forintba) kerül személyenként.

Az aperitif pezsgő, zsúrszendvicsekkel, amit kaviáros szeletekkel és angol muffinokkal szolgálnak fel. A következő fogás a sült céklasaláta falafellel, amelyet lestyánnal, és édesköménnyel fűszereznek, majd fésűkagyló következik mandarinnal és tárkonnyal. Az előétel sorát a Foie gras brulee (speciális libamáj étel) zárja szőlővel és fehér ribizlivel. Főételként választható: sült pulyka gesztenyetöltelékkel rillette módra, sült marhahús gombával és a hús levével, vagy osztrigagomba quinoával, fokhagymás raguval és tormával. Az asztalra kerülő köretek között szerepel kelbimbó, spékelni való szalonnaszelet, burgonyarosti parmezánnal, sült paszternák és sárgarépa juharsziruppal és mogyoróval, valamint áfonyaszósz. Desszertként a kínálatban szerepel lángosos karácsonyi puding vagy tej és méz, valamint petit fours.

Szomorú hír a Davies and Brooks étterem kedvelői számára, hogy januártól mással szerződik majd a Claridge's szálloda. Ennek magyarázata, hogy a séf teljesen vegán menüsort szeretett volna bevezetni.

A Dorchester Hotel királyi menüsorai

A 2021-es nemzeti étterem díjas Tom Booton karácsonyi menüje a város egyik legpazarabbja, személyenként 350 fontba, azaz 150.000 forintba kerül. A hotelben itt minden fogáshoz a sommelier borpárosítása jár. Előételnek exkluzív zsúrszendvicseket fogyaszthatunk, majd fésűkagylót muskotályszőlővel, mandula gránittal és kaviárral, grillezett brillt homárral, articsókával és ráklevest. A főfogás pulyka köretválogatással, vegyes sajttál, alma lime-mal, íróval és körömvirággal, a desszert karácsonyi puding, végül tea, kávé és aprósütemény.

Azonban ebben a szállodában nem Booton az egyetlen sztárséf. Alain Ducasse ugyanis szintén itt kínálja finomabbnál finomabb ételeit 380 fontért személyenként (164.000 forint). Karácsonyi fogásai között szerepel a libamáj pástétom, a karfiol velouté mártással, kézzel merített tengeri fésűkagylóval és arany kaviárral, kacsa libamáj articsókával, és perigord-i fekete szarvasgombával, skót langusztinó csicsókával és vörös shisóval (kínai bazsalikom), valamint Cornwall-i nagy rombuszhal filé tökfűszerrel és napraforgómaggal.

Gordon Ramsay ünnepi ételei a londoni Savoy Grillben

A híres séf karácsonyi menüje hat fogásból áll, amelyek minden falatja paradicsomi kényeztetést nyújt, az ára is ennek megfelelő: személyenként 275 font (mintegy 120.000 forint). A menüben előételként szerepelnek a séf által válogatott zsúrszendvicsek, tök velouté-mártással, Perigord-i szarvasgomba, és Arnold Bennett szuflét érlelt cheddar mártással.

Főételként ehetünk Norfolk-i sült pulykát töltelékkel és áfonyaszósszal, marhahúst Wellington-módra tormával és vörösboros jusszal, vagy Doveri nyelvhalat Grenobloise-zal - mindegyiket kelbimbóval, párolt vöröskáposztával, mézzel sült zellerrel, paszternákkal és sült burgonyával tálalják. A desszert lehet narancsos sorbet pezsgőhabbal, hagyományos karácsonyi puding, valamint brit és ír sajttál.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik, lapozzon!