Húsmentesít a Volkswagen a központi konyháján

Coronavirus - Volkswagen in Wolfsburg ECONOMY MEDICINE AND HEALTH diseases CAR Epidemics Covid-19 Coronavirus ENTRANCE GATE Lessing Street Car factory POLO TORAH
19 March 2020, Lower Saxony, Wolfsburg: Only a few cars are parked in an employee car park at the Volkswagen AG plant. The growing risk of infection and the drastic economic consequences of the corona crisis will force Volkswagen to close its plants in Germany from Thursday evening (March 19, 2020). Photo: Hauke-Christian Dittrich/dpa
Vágólapra másolva!
Csak húsmentes ételeket kínálnak a Volkswagen német autógyártó társaság wolfsburgi központi üzemi éttermében a nyári szünet végétől - írták német lapok.
Vágólapra másolva!

A beszámolókban kiemelték, hogy a wolfsburgi gyár fő irodaépületének étkezdéjében sok dolgozó kérésére térnek át a vegetáriánus és vegán konyhára, amely a vállalati működés fenntarthatóságához is hozzájárul, mert a kisebb húsfogyasztás kisebb környezeti terhelést is jelent. Halételek továbbra is lesznek az étlapon időnként.

A Volkswagen egy másik gyárában, Hannoverben már kivezették a húst a menza kínálatából - tették hozzá.

A vállalat az átállással egy évek óta bontakozó trendet követ

- értékelte a Volkswagen lépését az országos idegenforgalmi és vendéglátóipari szövetség (Dehoga) szóvivője, hozzátéve, hogy végérvényesen elmúltak az idők, amikor a mostohagyerek szerepe jutott a vegetáriánus konyhának.

Ugyanakkor

a társaság egyetlen wolfsburgi munkatársának sem kell lemondani a húsról, mert a Volkswagen-emblémával díszített toronyház menzája mellett más üzemi konyhák is működnek a bő hat négyzetkilométer területű telephelyen,

amelyen több mint hatvanezren dolgoznak.

Tovább működik a cég "házi" húsüzeme is, amelyben a koronavírus-világjárvány előtti utolsó évben, 2019-ben hétmillió adag currys kolbász készült sertéshúsból.