Meglepő kutyavásárt tart a NAV

Frida, keresőkutya
Frida, a rescue dog belonging to the Mexican Navy, with her handler Israel Arauz Salinas, takes a break while participating in the effort to look for people trapped at the Rebsamen school in Mexico City, on September 22, 2017, three days after the devastating earthquake that hit central Mexico. / AFP PHOTO / OMAR TORRES
Vágólapra másolva!
Várja a jövő keresőkutyáit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A gazdák augusztus végéig e-mailben jelentkezhetnek, ha úgy gondolják, kutyáik megfelelnek a feltételeknek - adta hírül a NAV közleményében.
Vágólapra másolva!

Augusztusban keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV.

Ivartól és fajtától függetlenül bekerülhet a kiképzési programba a négylábú, ha megfelel a kiírás feltételeinek.

A kiképzők 10 és 36 hónap közötti életkorú, kifogástalan egészségi állapotú, oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, transzponderszámmal vagy chippel ellátott, nem ivartalanított kutyákat várnak. A sikeres keresőkutya-jelöltek a kiválasztás után 21 napos próbaidőn vesznek részt.

Keresőkutya (Illusztráció) Forrás: AFP/Omar Torres

A NAV 2021. augusztus 25-ig a [email protected] e-mail-címen várja a gazdák előzetes ajánlatait. Az ajánlatnak tartalmaznia kell a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát és vételárát is. A levélben a gazdának meg kell adnia e-mail-címét, adatait, illetve jeleznie kell azt is, hogy a kutyát magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként – például egyéni vállalkozóként, kft.-ként – szeretné eladni.

A hivatal a kutyavásár időpontja előtt felveszi a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől ajánlatot kér: Ekkor elküldi az ajánlattételi felhívást, és a kutyavásár, valamint a beszerzési eljárás további részleteit is.

A NAV várja a négylábú tehetségeket, amelyek a jövő sikeres keresőkutyái lehetnek - írja közleményében az adóhatóság.

A kiírás részletes feltételei megtalálhatók a NAV honlapján.