Október 4-től az MKB Bankban is igényelhető az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által indított 200 milliárd forintos keretösszegű program keretében magas energiahatékonyságú új ingatlanok, lakások és házak építésére és vásárlására pályázhat a lakosság legfeljebb 70 millió forint összeghatárig, legfeljebb 25 éves futamidővel. A program keretében MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel otthonteremtési kamattámogatással 0 százalékos kamat mellett igényelhető legfeljebb 15 millió forint. A hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás - olvasható az MKB Bank közleményében.

Október 4-től elérhető az MKB-nál az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel. A hiteltermék a kapcsolódó feltételek teljesítése esetén évi 2,5 százalékos kamat mellett, 10-25 éves futamidővel és a futamidő végéig rögzített kamattal érhető el, ami otthonteremtési kamattámogatásos hitel esetében 0 százalékos kamatot jelent. A legalább 2 és legfeljebb 70 millió forintos hitelösszeget a lakossági hitelfelvevők magas energiahatékonyságú új lakások, családi házak építésére, illetve vásárlására használhatják fel. Emellett további hitelcél lehet NHP Zöld Otthon Program keretében felvett lakáshitel kiváltása, illetve új ingatlan vásárlásával egyidőben garázs vagy tároló vásárlása, építése. A hitel korszerűsítésre, illetve felújításra nem vehető igénybe.A THM: 2,6 százalék, illetve otthonteremtési kamattámogatással 0 százalék. A hitel felvételéhez a fedezetül szolgáló ingatlanra vagyonbiztosítás megkötése szükséges, amelynek értékét a THM mutató nem tartalmazza.

IllusztrációForrás: PhotoAlto/Ale Ventura

A program kapcsán Tenke Gábor, az MKB Bank retail üzletfejlesztési igazgatója elmondta:
"Fontos mérföldkő, hogy az MKB Banknál is elérhető ez a hiteltermék, ami nem csak színesíti termékpalettánkat, de egy 2021-ben kiemelten fontos szempontot, a fenntarthatóságot is érvényesíti. Örömtelinek tartjuk, hogy ezúttal hiteltermékünk a fenntarthatóbb otthonokhoz és energiatakarékos működéshez járul hozzá, ami ügyfeleink kényelme mellett a bolygó érdekeit is szolgálja. Amit még kiemelnék, az az ügyfeleink számára hosszútávon kiszámítható anyagi teher, hiszen fix kamatozású és hosszú futamidejű a hitel."

A terméket az MKB Bank országos lefedettségű fiókhálózatában személyesen lehet igényelni, a tavaly bevezetett digitális sorbanálló rendszernek köszönhetően akár várakozás és sorbanállás nélkül.

A Zöld Otthon Programot a zöld lakáshitelezés ösztönzése érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Növekedési Hitelprogram (NHP) részeként 2021. októberben indította el 200 milliárd forintos keretösszeggel, ami azt is jelenti, hogy a program a többi államilag támogatott hitellel szemben korlátos ideig érhető el a hitelintézeteknél.

Az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel igénylésének további feltételei megtalálhatók az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel Termékismertetőben, a vonatkozó kondíciós listákban és a Bank hatályos Üzletszabályzataiban. További információ az MKB Zöld Otthon Lakáshitelről itt érhető el:
https://www.mkb.hu/hitelek/lakashitelek/nhp-zold-otthon-lakashitel