Zöldárammal működnek a Mol Plugee elektromos töltői

Mol Plugee
Vágólapra másolva!
A Mol Plugee a teljes magyarországi töltőhálózatában kizárólag zöldáramból biztosítja az autók elektromos töltését, így egy átlagos autó egy töltéssel körülbelül 14 kilogramm szén-dioxid kibocsátást takaríthat meg. A 100 százalékban megújuló energiaforrásból, szél- és vízerőművekből származó villamos energia országszerte 81 e-töltőnél érhető el. A lépés összhangban van a Mol év elején frissített hosszú távú stratégiájával, amelyben még nagyobb fókuszt kaptak a fenntarthatósági célok - derül ki a társaság közleményéből.
Vágólapra másolva!

A Mol továbbra is elkötelezett amellett, hogy a hagyományos, fosszilis üzemanyag alapú tevékenységét alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható üzleti modellé alakítsa át. Ennek megfelelően a vállalat célja, hogy 2030-ig 30 százalékkal csökkentse a csoportszintű szén-dioxid kibocsátását, és 2050-ig elérje a karbonsemlegességet.

A Mol 2012 óta van jelen az elektromobilitási piacon, Magyarországon 81, régiós szinten pedig 171 elektromos töltővel rendelkezik.

Mol Plugee töltőállomás az M5 autópálya mellett Forrás: Mol

Tóth-Fekete Róbert, a Mol-csoport Alternative Fuels területének vezetője hozzátette:

A zöldáram használatával ugyanis egy átlagos elektromos autó éves szinten jelentős, akár 2 tonna szén-dioxid kibocsátás megtakarítást is elérhet. A mostantól zöld energia bázisú elektromos autós szolgáltatásunk a világviszonylatban emelkedő villamos energia árak ellenére sem kerül többe a megszokotthoz képest."