Koronavírus ellen oltott gyerekek szállhatnak fel a Disney élményhajóira

Disney Dream Cruise  Nassau,,Bahamas-usa,August,10,,2019:,Disney,Dream,Cruiseliner,Parked,A nassau,harbor,yellow,ship,tourism,holiday,life,mickey,sea,mouse,
Nassau, Bahamas-USA August 10, 2019: Disney Dream Cruiseliner parked a shore.
Vágólapra másolva!
A Disney Cruise Line az első hajózási társaság, amely már 5 éves kortól bevezeti az utasokra vonatkozó vakcinázási kötelezettségét. A szabályzat minden, január 13-án vagy azt követően induló járatra vonatkozik.
Vágólapra másolva!

A januári szigorításig még a jelenlegi szabályok vannak érvényben, azaz az utazáshoz az 5-11 éves korú gyermekeknek elegendő egy indulás előtti negatív PCR-teszt.

A vállalat új rendelkezésének apropója minden bizonnyal az lehetett, hogy a Pfizer vakcinát az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (Centers for Disease Control and Prevention) november 2-án engedélyezte a 5-11 éves gyermekeknél.

Bulit tartanak a gyerekeknek a Disney Cruise Line egyik hajójának a fedélzetén Forrás: shutterstock

Habár a legtöbb hajótársaság jelenleg csak oltott vendégeket enged a fedélzetére, azt egyelőre még egyik sem jelezte, hogy követni kívánja-e a Disney példáját az oltási kötelezettség 5–11 éves korúakra történő kiterjesztésével kapcsolatban.

Lebawit Lily Girma, a Skift utazási szakkiadvány szerkesztője szerint

A Disney Cruise line egyik hajója parkol egy amerikai kikötőben Forrás: shutterstock

Azok a vendégek, akik nem szeretnék betartani az új szabályokat, december 1-ig még díjmentesen lemondhatják az utazást,

így a pontos statisztikákra azzal kapcsolatban, hogy a kibővített mandátum vajon milyen hatással lesz a Disney Cruise Line működésére, egyelőre várni kell.