A Disney Cruise Line az első hajózási társaság, amely már 5 éves kortól bevezeti az utasokra vonatkozó vakcinázási kötelezettségét. A szabályzat minden, január 13-án vagy azt követően induló járatra vonatkozik.

A januári szigorításig még a jelenlegi szabályok vannak érvényben, azaz az utazáshoz az 5-11 éves korú gyermekeknek elegendő egy indulás előtti negatív PCR-teszt

A vállalat új rendelkezésének apropója minden bizonnyal az lehetett, hogy a Pfizer vakcinát az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (Centers for Disease Control and Prevention) november 2-án engedélyezte a 5-11 éves gyermekeknél.

Bulit tartanak a gyerekeknek a Disney Cruise Line egyik hajójának a fedélzeténForrás: shutterstock

Habár a legtöbb hajótársaság jelenleg csak oltott vendégeket enged a fedélzetére, azt egyelőre még egyik sem jelezte, hogy követni kívánja-e a Disney példáját az oltási kötelezettség 5–11 éves korúakra történő kiterjesztésével kapcsolatban.

 Lebawit Lily Girma, a Skift utazási szakkiadvány szerkesztője szerint

A Disney Cruise Line új, gyerekeknek szóló oltási szabályzata valószínűleg növelni fogja a fogyasztói bizalmat a családi szegmensben. A családok eddig nagyrészt vonakodtak visszatérni a fedélzetre, és az sem lenne meglepő ha a versenytársak is követnék hamarosan a Disney példáját, hiszen a hajózási társaságok azt tervezik, hogy 2022-ben újraindulnak és nagyobb kapacitással közlekednek majd."

A Disney Cruise line egyik hajója parkol egy amerikai kikötőbenForrás: shutterstock

Azok a vendégek, akik nem szeretnék betartani az új szabályokat, december 1-ig még díjmentesen lemondhatják az utazást,így a pontos statisztikákra azzal kapcsolatban, hogy a kibővített mandátum vajon milyen hatással lesz a Disney Cruise Line működésére, egyelőre várni kell.