Sztárok, akik elképesztő összegekért lépnek fel magánrendezvényeken

Adele
Vágólapra másolva!
A legnagyobb világsztárok a napi munkájuk során is vagyonokat keresnek, ezt azonban gyakran egészítik ki azzal, hogy magánrendezvényeken lépnek föl. Ezekért az exkluzív fellépésekért pedig a házigazdáknak esetenként több millió dollárt is fizetniük kell. Bemutatunk három hírességet, aki elképesztő összegekért látogat el magáneseményekre.
Vágólapra másolva!

Ha valakinek elég pénze van, akár világsztárokat is meghívhat a magánrendezvényeire. Ezért azonban gyakran több millió dollárt is ki kell fizetni. Bemutatunk három hírességet, akik egész vagyonokat keresnek ezekkel a fellépésekkel.

Adele

A 33 éves brit énekesnő a beszámolók szerint már 1 millió dollár alatt is felkérhető egy magánkoncertre. Adele állítólag 750 000 és 999 999 dollár között vállal magánrendezvényeket, ami elképesztő összegnek számít.

Adele már több mint 1 millió dolláros ajánlatot is visszautasított Forrás: Instagram/ Adele

Ráadásul néhány évvel korábban Adele vissza is utasított egy óriási ajánlatot. A hírek szerint 1,3 millió dollárt ajánlottak neki azért, hogy arab milliárdosok előtt lépjen föl,

de az énekesnő nemet mondott, mivel inkább kertészkedéssel akart foglalkozni.

Bár ezt a történetet elsőre nehéz lehet elhinni, Adele összesen több mint 120 millió lemezt adott el, és kötött egy 130 millió dolláros – rekordnak számító – szerződést a Sonyval, vagyis az biztos, hogy nincs rászorulva az 1 millió dolláros fellépési díjra.

Mariah Carey

Mariah Carey szintén vagyonokat kér el a fellépésekért magánrendezvényeken. Az énekesnő azonban 2007-ben ki is váltotta a rajongók felháborodását egy ilyen fellépésével.

Mariah Carey akár 5 millió dollárt is kaphatott egyetlen szilveszteri fellépésért Forrás: Getty Images for Nikki Beach/2018 Romain Maurice/Romain Maurice

Akkor ugyanis 1 millió dollárt fogadott el azért, hogy mindössze négy dalt elénekeljen a korábbi líbiai diktátor Moammer Kadhafi családja előtt, szilveszter éjszakáján, St. Barthélemy (St. Barts) szigetén. A fellépés utáni negatív reakciók annyira erősek voltak, hogy az énekesnő nyilvánosan kért bocsánatot.

Ez azonban nem tántorította el Careyt attól, hogy máskor is fellépjen magánrendezvényeken.

A sajtóhírek szerint 2015-ben például Brazíliában vett részt egy szilveszteri magánpartin, amiért 2 és 5 millió dollár közti fizetést kapott.

Michael Jordan

A gazdagok nemcsak énekeseket, de sportolókat is felkérhetnek, hogy fellépjenek a rendezvényeiken. A hatalmas díjazás sem garancia ugyanakkor, hogy a sztárok el is fogadják a felkérést.

Michael Jordan egyszer nemet mondott 100 millió dollárra Forrás: Getty Images via AFP/Scott Halleran

Az egyik leghíresebb eset Michael Jordan nevéhez köthető. A legendás amerikai kosárlabdázónak az ügynöke mesélt el erről egy történetet. David Falk egy tavalyi rádióadásban elmondta,

Jordan egyszer kapott egy 100 millió dolláros ajánlatot azért, hogy mindössze két órára megjelenjen egy eseményen, és bejelentsen egy üzletet.

A sportoló azonban visszautasította a felkérést, egyszerűen azért, mert nem érezte úgy, hogy el kellene mennie.

Jordan meglepő döntése mögött valószínűleg az áll, hogy a Chicago Bulls egykori játékosa nincs rászorulva még a 100 milliós kiegészítésre sem. A nettó összvagyona ugyanis 1,6 milliárd dollár, vagyis kényelmesen megválogathatja, milyen felkéréseket fogad el.