Biztosnak tűnik a váltás a világ leggazdagabb emberének trónján

Horizontal HEADSHOT PORTRAIT-CLOSE-UP SMILING LOW ANGLE
Chairman and Chief Executive of LVMH Moet Hennessy – Louis Vuitton SE, Bernard Arnault, attends the LVMH Innovation awards at the CEO forum during the Vivatech startups and innovation fair, in Paris on May 17, 2019. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Letaszították a trónról Elon Muskot, így immár nem ő világ a legvagyonosabb embere. A helyét nem más vette át, mint Bernard Arnault, az LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) francia cégcsoport elnök-vezérigazgatója - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A váltlás elsődleges oka a Tesla-részvények jelentős idei árfolyamcsökkenése, melynek következtében Elon Musk vagyona nagyából 163 milliárd dollárra apadt. Arnault jelenlegi vagyona némileg több ennél, 170 milliárd dollár körül van. A Forbes ennél is magasabb értékkel, 188 millárd dollárral számol.

Bernard Arnault egy 2019-es felvételen Forrás: AFP/Philippe Lopez

Az LVMH-t a világ vezető luxusmárka-csoportjaként tartják számon, s olyan nagy divatmárkák tartoznak hozzá, mint a Dior, a Fendi, a Bulgari vagy a Tiffany.

Musk vagyonvesztése nem most kezdődött. Vagyona már november elején 200 milliárd dollár alá csökkent, méghozzá a Twitter megvásárlásának köszönhetően. Ahogy a kommentárok megjegyzik: a Tesla befeketőit nem nyugtatta meg, hogy Elon Musk a Twitter megvásárlásával volt elfoglalva, és a vállalat körüli ellentmondásos kommunikációja közepette szinte teljesen elfeledkezett a Tesla ügyeiről.

Ahogy az Origo megírta, a luxustermékeket gyártó vállalat vezetője nemrég rövid időre már letaszította Muskot a képzeletbeli trónról, ám úgy tűnik, a váltás most hosszabb időre szólhat.

Bernard Arnault-ról és az LVMH-ról az Origo ebben a cikkében írt részletesebben.