Nagy Márton: Érthető, hogy a Ryanair a profitot védi, nem pedig a magyar családokat

Ryanair, repülőgép
A view of Ryanair planes grounded at the John Paul II Krakow-Balice International Airport. Ryanair is to cut 250 jobs accross Europe, including Ireland, UK, Spain and Poland, and more to come. On Monday, May 18, 2020, in John Paul II Krakow-Balice International Airport, Krakow, Poland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást - a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak" - fogalmazott Nagy Márton a Ryanair vezérigazgatójának írt válaszában. 
Vágólapra másolva!

A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót - közölte a gazdaságfejlesztési miniszter. Közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter kiemelte, "bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal.

"Nem értjük a kettős mércét" Forrás: AFP/NurPhoto/Artur Widak

"Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet - és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez -, miért épp a magyar eljárással akad gondja" - fogalmazott a gazdaságfejlesztési miniszter.

Hangsúlyozta, persze teljesen érthető, hogy egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat. "Mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást - a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak" - fogalmazott.