Egy család szőnyeget csináltatott elpusztult kutyájából - videó

Golden retriever, kutya, játék, rág, cuki
Vágólapra másolva!
Egy ausztrál család nem akart megválni házi kedvencétől annak kimúlása után sem, így ma már szőnyegként őrzik - nem pusztán emlékét - írja a Mirror. 
Vágólapra másolva!

Meghökkentő módot talált egy ausztrál család arra, hogyan maradhat velük elpusztult golden retriever kutyájuk. A gyászoló gazdik egy része ilyenkor az állat kedvenc pihenőhelyére gravíroztatja annak nevét, vagy jelentős adományt juttatnak egy kutyamenhelynek.

Egy golden retriever fajtájú kutya (illusztráció) Forrás: 123RF

Ez a család azonban úgy döntött, hogy biztosra mennek, nehogy elfelejtsék házi kedvencüket:

felbéreltek egy preparátort, hogy alakítsa át szőnyeggé, így otthon már sosem merülhet feledésbe az egykori családi kedvenc.

A feladattal a Chimera Taxidermy nevű ausztrál céget bízták meg. A cég 29 éves tulajdonosa meg sem hökkent a kérésen. Elmondása szerint ugyanis a kisállat-preparálás ma már egyre divatosabb. A preparátorok a kutya bundáját úgy kezelték, hogy abból ne hulljon a szőr:

A Chimera Taxidermy szinte bármilyen állat átalakítását vállalja, preparáltak már patkányt, nyulat, kecskét és tengerimalacot is.

A cégtulajdonos elmondta: szereti a munkát, mert hiszi, hogy ezzel segíthet a családoknak a veszteség feldolgozásában,

és abban, hogy ilyen módon örökre a család "tagja" maradhasson a kis kedvenc.

Mindenestre az elkészült golden retriever szőnyegéről az interneten megosztott videó vegyes reakciókat kapott a kutyabarátoktól. Egyeseknek tetszett az ötlet, másokat azonban sokkolt a látvány, szerintük ez csak megnehezíti az elpusztult állat elengedését.