Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Pekingben már integetéssel is lehet fizetni a metró használatáért

Technology,Scan,Man,Hand screening,data,software,advanced,palm,recognition,secure,smile, hand scanner
technology scan man hand
Vágólapra másolva!
A Tencent bevezeti a tenyérrel fizetést, pontosabban a tenyér szkennelésére alapuló pénzügyi fizetési megoldást Pekingben. Így a metró utasai már csupán egy kézmozdulattal is fizethetnek. A technológia csatlakozik más biometrikus fizetési módszerekhez, például az arcfelismeréshez, amelyek az elmúlt években - rögtön bevezetésükkel egyidőben - adatvédelmi aggályokat vetettek fel Kínában.
Vágólapra másolva!

A kínai közösségi médiaóriás, a Tencent Holdings a WeChat Pay szolgáltatáson keresztül lehetővé tette a pekingi metró utasai számára, hogy csupán egy tenyérérintéssel fizethessenek a tömegközlekedésért.

Így a tenyérfelismerő szolgáltatásra regisztrált felhasználók

úgy fizethetnek a Daxing repülőtéri gyorsvonalon, hogy a metróállomásokon lévő forgóajtóknál a kezüket egy szkenner fölé tartják.

Az egyedi tenyérlenyomat felismerése automatikus fizetést indít el a felhasználó WeChat-fiókján keresztül. A regisztrációhoz tenyérlenyomatot vesznek az utasoktól a metróállomáson egy erre kijelölt automatánál.

A YouTu mesterséges intelligencia laboratóriuma által kifejlesztett technológia a tenyérlenyomatok és a kéz vénáinak felszíni felismerésén alapul.

Egy pekingi metróállomás Forrás: Wikipedia

A szolgáltatás jelenleg csak a szárazföldi Kína azon lakosai számára érhető el, akik megfeleltek a WeChat Pay által megkövetelt valós névellenőrzés során.

"Az új fejlesztés sokkal felhasználóbarátabb és könnyebben kezelhető, így azt az idősek és a fogyatékkal élők is képesek lesznek megtanulni és használni, ezzel pedig hatalmasat léptünk előre a felhasználói élmény növelése irányában" - olvasható a vállalat közleményében.

A vállalat fokozatosan terjeszti ki a tenyeres fizetést az egyetemekre, a kiskereskedelemre, az éttermekre és az üzletekre is.

Az új fizetési mód heves vitákat váltott ki a közösségi médiában, ugyanis Kína az az ország, ahol egyre gyakoribbak az online lopások, és csalások.

Forrás: scmp

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről