Ezek a legbiztonságosabb helyszínek nukleáris támadás esetén

nuclear attack, mushroom cloud, nukleáris gombafelhő
A Castle Bravo termonukleáris fegyver 1954-es tesztjének gombafelhője, amely az Egyesült Államok által valaha végrehajtott legnagyobb nukleáris fegyverkísérlet
Vágólapra másolva!
A Google mesterséges intelligencia szoftvere, Bard felfedte a lehetséges helyeket, ahol a britek elrejtőzhetnek egy nukleáris bombázás elől. 
Vágólapra másolva!

Végre kiderült hol érezheti magát az ember a legbiztonságosabban az Egyesült Királyság fővárosát érő nukleáris támadás esetén - a helyszíneket pedig a mesterséges intelligencia határozta meg.

Ezek a helyszínek egyre fontosabbakká válhatnak,

immár két éve fenyegeti Földünket a harmadik világháború kirobbanásának eshetősége.

Hiszen az ukrán - orosz háború mellett nemrég újabb fegyveres összecsapás is kirobbant, amikor a palesztin terrorszervezet, a Hamasz egyszerre több helyszínen is brutális támadást intézett Izrael ellen.

És mivel Irán állítólag nagyban befolyásolja a közel-keleti káoszt, egyes információk szerint látszólag mindenkit atomrakétákkal akar fenyegetni, a britek számára soha nem volt jobb alkalom arra, hogy kitalálják, hová kellene menekülniük, ha valaki megnyomná azt a bizonyos vörös gombot.

A Castle Bravo termonukleáris fegyver 1954-es tesztjének gombafelhője, amely az Egyesült Államok által valaha végrehajtott legnagyobb nukleáris fegyverkísérlet Forrás: Wikipedia

Az aggódó britek tájékoztatására kikérték a Google mesterséges intelligenciával foglalkozó szoftverének, Bard-nek a tanácsát arról, hogy hol a legbiztonságosabb lenni, ha London válna egy támadás fő célpontjává.

Bard pedig négy helyszínt is megjelölt,

ahol a legjobb a túlélési esély a britek számára: Kirkwall az Orkney-szigeteken, Lerwick a Shetland-szigeteken, Anglesey Walesben és Cornwall Angliában. Választásait a következőkkel magyarázta: "Kirkwall az Orkney-szigetek legnagyobb városa és fővárosa, Skócia északi partjainál. Az Orkney-szigetek 70 pici szigetet ölel fel, viszonylag távol vannak és alacsony a népsűrűségük, így kevésbé valószínű, hogy egy nukleáris támadás célpontjai lennének. Lerwick a legnagyobb város a Shetland-szigeteken, és a Brit-szigetek legészakabbra fekvő városa. A Shetland-szigetek szintén viszonylag távoliak és alacsony a népsűrűségük. Anglesey egy sziget és megye Wales északnyugati részén, a Menai-szoroson átívelő két híd köti össze a szárazfölddel. Ez a helyszín is viszonylag távoli és alacsony népsűrűségű, így kevésbé valószínű, hogy egy nukleáris támadás célpontjává válna. Cornwall Angliának a Tamar folyótól és Devontól délnyugatra fekvő félszigeten elhelyezkedő legnyugatibb megyéje, és mivel távol van, és alacsony a népsűrűsége, így ezt sem valószínű, hogy nukleáris támadás érné".

A felvétel csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Habár az Egyesült Királyságot jelenleg nem fenyegeti az a veszély, hogy valaki nukleáris rakétákat dobálna rá, azonban mindig érdemes tudni, hová kell menni, ha ez megtörténne. Bard pedig adott néhány tippet nagyobb területekre vonatkozóan is, nagyon konkrét magyarázatokkal: például, hogy

a magasabb fekvésű területek és a nemzeti parkok is nyújthatnak némi védelmet.

Bard hozzátette: "Ha vidéki területen tartózkodik, a legjobb hely egy pince vagy más földalatti óvóhely. Ha városban van, a legjobb hely egy központi helyen, például egy metróállomáson vagy egy mélygarázsban van". Számos földalatti óvóhely található szerte az Egyesült Királyságban, köztük olyanok is, amelyek a nyilvánosság számára is nyitva állnak.

Campbell Craig a Cardiff-i Egyetem professzora a Daily Star-nak azt nyilatkozta, hogy ha a NATO és Oroszország között nukleáris háború törne ki, az Egyesült Királyság lényegében megszűnne létezni.

Forrás: Daily Star