Elárulta a Lidl, melyek a legforgalmasabb áruházi órák karácsonykor

Horizontal
Signage is pictured at a branch of Lidl supermarket in south London, on January 10, 2018. Traditional supermarket chains, such as Tesco, Sainsbury's and Morrisons, benefited by between 2% and 3% sales growth in value, but to a much lesser degree than German discount companies Aldi and Lidl (up 16.8 % each) who are taking a larger and larger share of the cake. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Vágólapra másolva!
Elárulta a brit Lidl, hogy méréseik szerint áruházaikban melyek a legforgalmasabb órák a karácsonyi bevásárlási roham idején. A vállalat közlése szerint a tavalyi évre vonatkozó adatok jó előrejelzést adhatnak a vásárlóknak az idei évre is.
Vágólapra másolva!

A Retail Gazette brit kiskereskedelmi szaklap szerint a cég elárulta, hogy tavaly a legforgalmasabb órák a karácsonyi előtti bevásárlási napokon a nap közepén voltak üzleteikben,

egész pontosan 12 óra és 14 óra között.

A Lidl közölte azt is, hogy átlagosan nézve a legkevesebb vásárlót reggel 8 és 10 óra között, valamint 18 óra után regisztrálták boltjaikban.

A trendeket nézve egyébként az látható, hogy a diszkontláncnál a karácsonyt megelőző péntek a legforgalmasabb nap. A vállalatnál arra számítanak, hogy ez idén is így lesz.

Egy Lidl áruház cégtáblája London déli részén Forrás: AFP/Justin Tallis

Idén Magyarországon a korábbiakhoz képest változás várható a diszkontlánc ünnepi nyitvatartásában. Ahogy az Origo megírta, a Lidl áruházai december 24-én zárva tartanak. Később hasonló tartalmú döntésről számolt be a Rossmann, a Mountex, a Jysk és a Penny is. A Lidl pedig nemrég arról adott tájékoztatást, hogy meghatározott ideig és meghatározott termékekre boltjaikban további plusz kedvezményekre számíthatnak a 65 év feletti vásárlók.