Öt szuperélelmiszer, amelyek eltüntetik a kellemetlen testszagot - képek

Ez zsír! Lebetegedtél? Figyelj arra, mit eszel!, citrusfélék, citrom, narancs, grapefruit
Vágólapra másolva!
Mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy rohanós reggelen elfelejtettünk dezodort használni, esetleg kellemetlen szagúnak éreztük a cipőnket, amikor levettük, vagy éppen olyan ételt ettünk meg jólesően, amitől utána kellemetlenné vált a leheletünk. Ezek mind természetes dolgok, hiszen kár lenne a fentiek miatt végleg száműznünk az életünkből ezeket a picike örömöket is. Szerencsére azonban több olyan házi praktika is van, amelyek szinte varázsütésre eltüntetik a nem kívánt testszagot, és friss illatunk lehet. 
Vágólapra másolva!

A citrusfélék

A friss citrusfélék, például a citrom és a narancs fogyasztása a számos ismert egészségügyi előnyük mellett még a testszagok orvoslásában is segíthetnek. Dr. David Colbert, a The High School Reunion Diet című könyv szerzője szerint az ezekben a gyümölcsökben található savak segítenek abban, hogy a viz áthaladhasson a szervezetünkön. A Bien.hu cikke kiemeli: mivel rostokat is tartalmaznak, mindezt lassan teszik, és kiöblítik a méreganyagokat, amelyek hozzájárulnak a testszagokhoz.

A tej

Nem csak annak egyéb jótékony egészségügyi hatásai miatt fontos, hogy mindig legyen friss tej a hűtőszekrényünkben. Az Ohiói Egyetem egy 2010-es tanulmánya szerint ugyanis egy pohár tej az étkezés mellé jelentős segítséget nyújthat a kellemetlen lehelet ellen. A vizsgálat kimutatta, hogy a magas víz- és némi zsírtartalmú italok, például a tej fogyasztása segíthet kellemesebbé tenni a szájszagot. Szerencsére mind az alacsonyabb, mind a magasabb zsírtartalmú tejek képesek erre.

Képes összeállítás a kellemetlen testszagot eltüntető csodaszerekről:

citrus narancs
Anya, gyerek, reggeli, tej
almaecet
kukoricakeményítő
fehér halak
citrus narancs
Anya, gyerek, reggeli, tej
almaecet
kukoricakeményítő
fehér halak
citrus narancs
Anya, gyerek, reggeli, tej
almaecet
kukoricakeményítő
fehér halak

Az almaecet

Az almaecetet sokan varázsszernek mondják, hiszen számos jótékony hatással bír: ilyen az emésztési problémák csökkentése, vagy a fogyás elősegítése is, de még a kellemetlen lábszag eltüntetésében is segíthet. Ezt pedig nemcsak a rengeteg tapasztalat, hanem orvosok által végzett kutatások is igazolják. Dr. Johanne Youner szerint az almaecet elpusztítja a baktériumokat és úgymond megszárítja a felesleges izzadságot, ami a lábszag két leggyakoribb oka.

A kukoricakeményítő

A büdös lábszag nagy ellensége lehet a kukoricakeményítő is, ugyanis az képes felszívni a felesleges nedvességet, és semlegesíti a szagokat. Így amikor otthon levesszük a cipőnket, és azt érezzük, hogy annak rossz a szaga, egyből érdemes beleszórni némi kukoricakeményítőt.

A fehér halak

Dr. Colbert arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyomrunk és az egész bélrendszerünk állapota szorosan összefügg mindazzal, amit a bőrünkön tapasztalunk. Kutatások, köztük egy prágai tudósok által végzett, a Chemical Senses című folyóiratban közzétett tanulmány szerint a vörös húsok összefüggésbe hozhatók a rossz testszaggal. Éppen ezért Dr. Colbert a fehér halak fogyasztását javasolja helyettük, mivel azok megemésztése során nem termel kellemetlen szagokat a bőrünk. Így lapos halból, tőkehaból vagy például tilápiából is érdemes többet ennünk, a vörös húsok fogyasztását pedig csökkentenünk.