Két percig a világ leggazdagabbja, első kvadrilliomosa volt egy amerikai férfi

Illusztráció, csalás, átverés, becsapás, bankkártya, paypal
Melbourne, Australia - May 10, 2016: Using PayPal and credit card for online shopping. PayPal is a worldwide online payment system and one of the most popular ways of making payment on the Internet.
Vágólapra másolva!
Két percig egy amerikai férfi volt a világ leggazdagabb embere 60 milliószor milliárd fonttal, azonban mindent elveszített - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

A PayPal online fizetési szolgáltatás matematikai hibája következtében lett multikvadrilliomos egy amerikai férfi 2013 júliusában, azaz közel 10 éve. Erre akkor döbbent rá, amikor szokásához híven bejelentkezett a fiókjába, és ellenőrizte az egyenlegét.

Így a Delaware megyéből származó férfi lehetett az első és egyben egyetlen kvadrilliomos a világon.

Különböző sajtóorgánumok akkoriban megjegyezték, hogy ebben a pár percben Reynolds milliószor gazdagabb volt, mint Carlos Slim mexikói üzletmágnás – akinek nettó vagyona szemet gyönyörködtető 67 milliárd dollárra rúgott.

- vélte a PR vezetőként dolgozó férfi.

Reynolds különösen meglepőnek találta az elképesztő összeget, mivel a legtöbb pénz, amit keresett a PayPal-on a keresztül, valamivel több mint 1000 dollár volt, amit néhány régi BMW gumiabroncs eladásából szerzett az eBay-en.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A friss szupergazdag szerencsétlenségére azonban a PayPal munkatársai hamar felfedezték a hibát, így egyenlege ismét visszaállt a reális összegre. A PayPal közleményt adott ki, amelyben elnézést kért a kellemetlenségekért, és további engedményként felajánlotta, hogy Reynolds egy bizonyos összeget az általa meghatározott jótékonysági szervezetnek adhat.