Megmutatjuk az öt legnagyobb felhőkarcolót, melyet idén adnak át

Kuwait, felhőkarcoló, köd
A picture taken on January, 2022 from the al-Hamra Tower shows a view of Kuwait City under heavy fog. (Photo by YASSER AL-ZAYYAT / AFP) / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by YASSER AL-ZAYYAT has been modified in AFP systems in the following manner: January 11, 2022 - instead of December 11, 2021. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”
Vágólapra másolva!
2023-ban is pazar felhőkarcolókat fognak átadni a világ különböző pontjain. Azonban, ha az idei listát összehasonlítjuk a tavalyival vagy az előző évekével, akkor számos eltérést találunk. Míg ugyanis a magasépületeket tekintve az elmúlt évtized nagy részében teljes mértékben Kína "uralta az égboltot", egy ideje a tendencia kezd megváltozni, és ez tükröződik az idei átadásra váró felhőkarcolóknál is. Az eddigi kínai egyeduralmat már a világ több országában is szeretnék megtörni.
Vágólapra másolva!

Egy ideje kevesebb felhőkarcoló épül Kínában, mint korábban, ráadásul ezek az épületek lényegesen alacsonyabbak, mint az elődeik. Ez részben az országban bevezetett új, szigorú szabályozásnak tudható be. Ez megtiltja a felhőkarcolók építését a 3 millió fő alatti lakosú városokban, a nagyobb metropoliszokban pedig 250 méteresre korlátozzák a magasságukat.

Ettől függetlenül a világ öt legmagasabb, idén megnyíló, felhők közé magasodó épületének nagyobb része továbbra is kínai.

Az is érdekes, hogy milyen típusú szupermagas épületek épülnek most: a lakóépületek mellett egyre inkább visszatérnek az egekbe nyúló szállodák és irodaházak fejlesztésére irányuló projektek.

Ezen, és a következő oldalakon - a legalacsonyabbtól a legmagasabbig haladva - bemutatjuk a legmagasabb felhőkarcolókat, amelyek 2023-ban készülnek el.

5. Ciel Tower, Egyesült Arab Emírségek (365 méter)

Dubaj újabb világrekordot készül megdönteni: átadják a világ legmagasabb szállodáját. A 365 méteres szupermagas Ciel Tower felülmúlja majd a jelenlegi legmagasabb hotelt, a szintén dubaji 356 méteres Gevorát. Ezzel tehát ez a különleges cím a városon belül cserél gazdát.

A Ciel Tower:

Dubaj csak 2022-ben több mint 8 millió külföldi vendéget fogadott, és folyamatosan a világ öt leglátogatottabb városa között van. Így nagy valószínűséggel szükség lesz a további szállodai szobákra is az emírségben jelenleg működő 769 szálloda 117.434 szobája mellé.

A Ciel Tower több mint 1000 vendégszobával és lakosztállyal, valamint végtelenített medencével büszkélkedhet majd egy különleges panorámát kínáló tetőteraszon.

A 82 emeletes épület belül átriumos megoldással kerül kialakításra.

A cikk még nem ért véget, lapozzon!