Ők a legbefolyásosabb magyar nők az üzleti életben

Hegedüs Éva
Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón
Vágólapra másolva!
A Forbes.hu közzétette a legbefolyásosabb magyar nőkről készített friss rangsorát, amelyet az üzleti élet, a média, a közélet és a kultúra területeire bontva állít össze.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb befolyással rendelkező magyar nők sokfélék. Értékes kapcsolati hálóval és tőkével rendelkeznek, tekintélyes büdzsét kezelnek, fontos ügyekben mernek véleményt formálni, és hallatják a hangjukat. Vagy éppen csendben végzik a dolgukat, és háttérbe húzódó stratégák.

Az viszont közös bennük, hogy befolyásosak az üzleti életben, a közéletben, a kulturális életben vagy a médiában.

A ranglista első helyét az üzleti életet tekintve Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója foglalja el, aki alapítása óta vezeti a pénzintézetet,

és ma is nagyobb a beleszólása a Gránit ügyeibe, mint amit a tulajdoni aránya mutat. Egy éve ugyanis szinte az összes részvényét eladta.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója Forrás: Origo

A második helyen Balogh Gabriella, az OTP Bank igazgatósági tagja, a harmadikon Orbán Ráhel, az ODU Store alapító-tulajdonosa, a negyediken pedig Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója áll.

Az első tíz közé még olyan női menedzserek kerültek be ebben a kategóriában, akik többek között a távközlési, a bank- és az olajszektorban, valamint a kiskereskedelemben érdekelt cégeknél töltenek be vezető pozíciót.