Bő 600 ezer eurónyi alkatrész tűnt el a Renault spanyol gyáregységéből. Nem válogattak az elkövetők, konténerszám vitték el a katalizátorokat, befecskendezőket és más alkatrészeket - írja a Speedzone.

Az autóiparban az elmúlt évek egyik legsúlyosabb problémája az alkatrészhiány volt, emiatt komplett gyáregységeknek kellett leállniuk. Most a Renault spanyol gyárát is utolérte a csapás, lassan nem tudnak mit beépíteni, ám ez esetben nem a beszállítói háttérrel van a baj.  A helyzet ugyanis úgy áll, hogy tolvajok nemes egyszerűséggel kihordták a gyárból az alkatrészeket. És még csak nem is egyetlen alkalommal történt lopás, hanem folyamatosan, több mint egy éven keresztül. A Periodismo del Motor magazin értesülései szerint többek között három konténernyi katalizátor, két raklapnyi befecskendező tűnt el, az összes kár pedig meghaladja a 600 ezer eurót.

A felvétel a Renault egyik franciaországi autógyárában készültForrás: AFP/Lou Benoist

A nyomozás során kiderült, hogy egy gyári alkalmazott összejátszott egy szállítmányozó cég két sofőrjével, és így együtt ennyi ideig leplezni tudták a lopásokat. Ennek köszönhetően nem működtek a kellő időben a biztonsági kamerák, és nem tűnt fel sokáig a készlet ellenőrzésekor a hiány. A rendőrség azóta letartóztatta a három első számú elkövetőt, de az alkatrészeknek csak egy részét sikerült visszaszerezni, pedig nagy szükség lenne rájuk a gyártás normál üzemben folytatásához. Mindezek mellett a nyomozás még jelenleg is tart, ami könnyen lehet, hogy további letartóztatásokat is eredményez majd.