Lenyűgöző tengerparti nyaralót árulnak Portugáliában

Praia de Luz, Portugália, nyaraló
Vágólapra másolva!
Portugália hosszú ideje komoly vonzerővel bír a meleg időjárást és a tengerpartokat kedvelők körében. Most eladó egy nyaraló a déli partvidéken, melynek hangulata visszatükrözi a régió történelmét is.
Vágólapra másolva!

Portugália területe már a római korban is népszerű volt a máshonnan érkezők körében, a déli régiók pedig egykor az arab birodalomhoz tartoztak. Itt a kora középkorban mórok telepedtek le, akik gyümölcsösöket telepítettek. Ezek ma is fennmaradtak a hegyek lábánál.

Az Algrave régióban található Praia de Luz városa, ahol most eladó egy különleges tengerparti nyaraló. Az ingatlan közvetlenül a parton terül el, mindössze egy órára a Faro nemzetközi repülőtértől.

A 2023 négyzetméteres telken elhelyezkedő ház 546 négyzetméteres lakóterében négy hálószoba és öt fürdőszoba található. A mór és arab stílusjegyeket ötvöző ingatlant most 13,635 millió dollárnak (kb. 4,7 milliárd forint) megfelelő összegért árulják.

A nyaralóban a legszembetűnőbb, hogy összesen tízféle, különböző színű márvány díszíti a belső tereket. Ezeket nemcsak Portugáliából hozták, hanem Argentínából, Brazíliából, Indiából, valamint Oroszországból is szereztek be márványt.

A lenyűgöző, kézzel készített bejárati ajtó Marokkóból származik, és 500 kilogrammot nyom – írja a Dirt.com. Amellett pedig, hogy a tengerpart mindössze néhány lépésre található, ugyancsak nagyon közel vannak a helyi éttermek és üzletek, ráadásul a helyi golfpályák is percek alatt elérhetők.