Nagy felvásárlást jelentett be a Mol

mol, benzinkút, benzin illusztrációk, illusztrációk, mol benzinkút benzin illusztrációk
Vágólapra másolva!
A Mol megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról. A hulladékfeldolgozó létesítmény szerves hulladékot használ villamosenergia és hő előállítására, kapcsolt energiatermeléssel, körülbelül 4 megawatt elektromos csúcskapacitással. Az üzem évente több mint 40.000 tonna, a régió hústermeléséből származó hulladékot dolgoz fel, és további 53.000 tonna maradék hulladékot (például hígtrágyát és trágyát) a szomszédos állattartó és húsfeldolgozó gazdaságokból. Ezen kívül mintegy 18.000 tonna mezőgazdasági szubsztrátot használnak alapanyagként a több mint 12,5 millió köbméter biogázt előállító üzem számára - írja a Mol közleménye.
Vágólapra másolva!

A Mol-csoport arra törekszik, hogy bővítse bioüzemanyag portfólióját, hogy hozzájáruljon az Európai Unió Megújuló Energia Irányelvében megfogalmazott célok eléréséhez. Ez az akvizíció összhangban van a REPowerEU akcióterv céljaival is, amely magas célt tűzött ki a biogáz- és metántermelésre, hogy észszerűen növelje az Európai Unió általános energiafüggetlenségét. A Mol-csoport felelősséget érez a kelet-közép-európai régió energiaellátásának biztonságáért, ez működési és fejlesztési szemléletének alapvető része.

A Mol neve ma már nem csak az üzemanyagok kiskereskedelmét jelenti Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Mol-csoport számára a Szarvasi Biogázüzem megvásárlása (amelyhez a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges) nagyszerű lehetőség a vállalat fenntartható energiatermelési portfóliójának bővítésére, amivel értékes szinergiák valósíthatók meg a vállalaton belül.

Az erőmű nem csak az egyik legnagyobb biogáz termelő kapacitással rendelkezik a kelet-közép-európai régióban,

hanem egy olyan térségben helyezkedik el, ahol a Mol aktív kutatás-termelési tevékenységet folytat. Ez egyedülálló szinergiát nyújt, mivel infrastruktúrát biztosít a biogáz létesítmények termékeinek fejlesztésére. A Mol-csoport örömmel fogadja azt a házon belüli know-how-t, legjobb gyakorlatokat és tudásgenerálási lehetőségeket is, amelyeket a Szarvasi Biogáz üzem biztosít a Mol-csoport számára, hogy felgyorsítsa fenntartható portfóliójának fejlesztését, ami jól mutatja a vállalat szándékát, hogy az energiaátalakítás regionális irányadójává váljon.

Összhangban a Shape Tomorrow 2030+ stratégiájával, a Mol-csoport elkötelezett a fenntarthatóság előmozdítása és a körforgásos gazdasághoz való hozzájárulás mellett stratégiai partnerségek, innovatív K+F és célzott beruházások révén. A Mol-csoport aktívan alakítja a zöld vegyi, petrolkémiai és finomító ipar képét, pozitív hatást gyakorolva a környezetre.