Ha úgy véli, a hot dog olcsó étel, nézze meg a legdrágábbakat belőle!

Hotdog, illusztráció,
Barbecue Grilled Hot Dog with Yellow Mustard
Vágólapra másolva!
A hot dog a világszerte kedvelt kulináris élvezetek közé tartozik, de karrierjét nem mostanában kezdte, és rengeteg átalakuláson ment keresztül mostanáig. Ezt a népszerű gyorsételt - jellegénél fogva - nem szokás a drága ételek közé sorolni, ám bármilyen hihetetlen, ennek is léteznek luxusváltozatai. Néhány étterem gondolt egy merészet, így olyan hot dogok is készülnek napjainkban, amik nem csak ízletesek, de sokkolóan drágák is. Mutatjuk az extravagáns hot dogokat!
Vágólapra másolva!

A világ legelső hotdogját 1867-ben egy német hentes, Charles Feltman árusíthatta utcai standján. A káposztás, frankfurti kolbászos verzióját azonban a férfi nem Németországban, hanem New Yorkban kínálta. Coney Island lakosai körében nagyon gyorsan népszerű lett, és a 19. század végére már Amerika-szerte ezt falatozták a nézők a nemzeti sporttá vált baseball meccsein.

A hot dog kifli, amit ma is eszünk, csak 1904-ben jelent meg:

a 20. század elején egy Feuchwanger nevű árus még fehér kesztyűt is adott az étel mellé, így vevői nem kenték össze magukat vele.

A kesztyűket azonban nem kapta vissza, ezért gondolt egyet, és megbízott egy péket, hogy süssön olyan zsemlefélét, amibe bele tudja tenni a húst. Így született meg a ma is ismert hot dog.

Egy tipikus hot dog (illusztráció) Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2015 Brent Hofacker/Shutterstock. No use without permission./Brent Hofacker

Mutatjuk, a mai modern világunkban hogyan gondolták újra ezt az azóta is töretlenül népszerű finomságot az amerikai éttermek, és miért kerül némelyik verziója döbbenetesen sokba.

A Rare Lounge hot dogja (17 dollár - 5.800 forint)

A Rare Lounge egy intim, kortárs vendéglátóhely, amely az Encore Boston Harbor szállodában található, és olyan luxusfalatokat kínál, mint a szarvasgombás grillezett sajt és a 17 dolláros "disznó a takaróban" hot dog. Mint minden más ezen a listán, ez is egyedi és luxus ízkombinációt kínál: a Wagyu marhahúskolbászból készült, harapható méretű, mini finomságokat fűszerekkel ízesített leveles tésztába csomagolják, és füstölt ketchuppal, valamint steakhouse majonézzel tálalják.

Gordon Ramsay Burger Bloody Mary hot dog (18 dollár - 6.100 forint)

A sztárszakács Gordon Ramsay híres Las Vegas-i éttermének étlapján egy nagyon kreatív - és nagyon drága - hot dog szerepel, a 18 dolláros Bloody Mary Dog. Ez egy baconbe tekert 30 centiméter hosszú hot dog, tetején uborkával, ropogós hagymával és Bloody Mary ketchuppal.

Charlie's Bar & Grill koreai stílusú hot dogja (18,5 dollár - 6.300 forint)

Ez a hot dog a Wynn Las Vegas Casino and Resort Charlie's Bar & Grill étlapján szerepel, és tele van egyedi ízekkel. 18,50 dollárért egy marhahúsból készült hot dogot kapunk, amelyet ráncos burgonyakéreggel és mozzarella sajttal körítenek.

Koreai stílusú hot dog Forrás: https://www.treangelina.com/web-stories/8-most-outrageously-expensive-hot-dogs-in-america/

CouCou's L'Haute hot dog (25 dollár, 8.500 forint)

Ez a bisztró Los Angelesben egy tengerparti vendéglátóhely, ahol martinit, osztrigát és egy 25 dolláros hot dogot fogyaszthatunk. A kenyérben lévő Peads and Barnetts sertéskolbászt francia hagymalekvárral, sajtfondüvel és fűszeres mustárral gazdagítják.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik, lapozzon!