Több százezer autót hív vissza a Nissan, életveszélyesek lehetnek

nissan
A newly delivered Nissan car is seen. The Japanese brand now owns 40 percent of rival Mitsubishi’s stock and has announced that it will replace the company’s head of research and development. Previous executive vice president of Nissan’s research and development Mitsuhiko Yamashita is said to become the new head or the same department at Mitsubishi.(Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Nissan körülbelül 236 ezer autót hív vissza az Egyesült Államokban. A hibás járművek felett a sofőrök könnyedén elveszíthetik az iránytást, ezért akár életveszélyesek is lehetnek.
Vágólapra másolva!

Az ABC News beszámolója szerint 236 ezer járművet hív vissza a Nissan, mert az első felfüggesztés kötőrudjai elgörbülhetnek és eltörhetnek, aminek következtében nem lehet kormányozni az autót.

A visszahívás a 2020-tól 2022-ig gyártott Sentra kompakt autóra vonatkozik.

A képen a Nissan logója Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A vállalat arra hívja fel az autótulajdonosok figyelmét, hogy amennyiben az érintett járművek valamelyikénél a kormány nincsen középen, vagy vibrációt éreznek vezetés közben, azonnal vegyék fel a kapcsolatot velük. A márkakereskedők megvizsgálják a hibás modelleket és kicserélik az elhajlott vagy törtöt kötőrudakat.

Pár hónapja a General Motors (GM) visszahívása összesen 994.763 járművet érintett. Ennek hátterében az állt, hogy az érintett járművekben a vezetőoldalon található légzsákok felrobbanhattak, ami életveszélyes lehetett a sofőrök számára – derül ki az Origo egy korábbi beszámolójából.