Eladó a 16. századi kastély, amihez félelmetes extra is jár

Blairlogie, Skócia
Blairlogie, Skócia
Vágólapra másolva!
Új tulajdonosát keresi a Blairlogie Castle, a 16. századból fennmaradt fellegvár, listaára "mindössze" 1.76 millió dollár - tériszonyosoknak és egyensúlyproblémákkal küszködőknek viszont nem ajánlott.  
Vágólapra másolva!

A hat hálószobás és négy fürdőszobás ingatlan hirdetése szerint ez egy történelmi vidéki ház, lenyűgöző domboldali környezetben, egy természetvédelmi falu közvetlen szomszédságában.

A kastély tele van a régmúlt időkből származó és furcsa jellegzetességekkel: a legfelső emeleti könyvtár - ahová csigalépcsőn lehet feljutni - mennyezete például hajófából készült, a főépületet a mellette lévő kisebb házikóval pedig egy boltív köti össze. A gardróbban továbbá valódi húskampók lógnak a mennyezetről.

Van még egy teljesen

kékre festett szoba is a kastélyban, ahová csak egy legalább egy méter magasan a föld felett kialakított deszkán átsétálva lehet bejutni!

Ezt a fadeszkát közvetlenül a szoba bejárati ajtajához rögzítették, és még korlát sincs.

A szokatlan eredeti részletek ellenére az kastély kényelmes szobákat és ésszerű elrendezést kínál leendő új tulajdonosa számára. A boltíves folyosón keresztül bejárható elsődleges lakóházban borospince, konyha, nappali, étkező, szalon, kamra, valamint egy 500 éves tölgyfaajtó és kőkandallók találhatóak, szintén a 16. századból.

A szomszédos házikóban van egy nappali működő kályhával, szaunával és ferde mennyezettel ellátott fürdőszobával.

A 2,6 hektáros birtokon emellett kialakítottak kőistállókat, két garázst, kiterjedt parkosított kertet sok szokatlan növénnyel, valamint vízeséseket, egy nagy üvegházat és grillezőhelyet is.

Blairlogie, a település, amelyről a kastély a nevét kapta, a birtok mellett terül el és Skócia hivatalosan kijelölt természetvédelmi területei közül a legkorábbi.

Blairlogie, Skócia Forrás: Wikipedia

Forrás: New York Post